Külföld

Aláírta a vádalkut az Egyesült Államok elleni összeesküvéssel vádolt orosz Marija Butyina

Washington | Aláírta a vádalkut az Egyesült Államok elleni összeesküvéssel vádolt orosz Marija Butyina - jelentette az amerikai közszolgálati rádió (NPR) csütörtökön.
MTI

2018. december 13. 18:50

Marija Butyina - TASR/AP-felvétel

A 30 éves Butyina egy washingtoni szövetségi bíróságon bűnösnek mondta magát az összeesküvésben és abban, hogy nem bejegyzett ügynökként, azaz törvényellenesen tevékenykedett az Egyesült Államokban. 

Marija Butyinát azzal vádolják, hogy egy amerikai férfival együttműködve, de orosz állami tisztségviselő irányításával beférkőzött az amerikai republikánus politikusok köreibe, azzal a céllal, hogy előmozdítsa az orosz érdekeket. 

Az amerikai sajtó Butyina amerikai barátjaként a dél-dakotai republikánus politikust, Paul Ericksont nevezte meg, vele az orosz nőnek évekig tartó szerelmi viszonya volt. Erickson ellen már folyik a nyomozás. Az orosz tisztségviselő valószínűsíthetően Alexander Torsin bankár, az orosz központi bank kormányzóhelyettese, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök barátjaként tartanak számon. A Butyina által aláírt vádalku szövege szerint Butyina Torsin irányításával próbált meg "nem hivatalos kapcsolatokat létesíteni a hatalommal és az Egyesült Államok politikájára befolyással rendelkező emberekkel". 

A The New York Times című lap cikkében tudni vélte azt is, hogy Butyina baráti viszonyt ápolt Scott Walker wisconsini republikánus politikussal,  aki a mostani félidős választásokig az állam kormányzója volt. Továbbá  vacsoravendég volt a dél-karolinai Mark Sanford, egykori republikánus kormányzó házában is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?