Vörös Péter: „Ha van pénz méregdrága informatizációs projektre, akkor legyen pénz a tanári fizetésekre is!”

<p>Vörös Péter, a Híd parlamenti képviselője támogatásáról biztosította a tanárokat, mivel szerinte a tanári fizetések évek óta nem érik el az elvárt szintet.</p>

Pedagógusok egy csoportja sztrájkkészültségbe lépett, mivel a kormányzat figyelmen kívül hagyta hosszú ideje hangoztatott követeléseiket. Január 25-ig adtak haladékot a kormány képviselőinek, hogy konkrét jogszabályi intézkedéseket fogadjanak el a tanárok helyzetének javítására. Amennyiben ez nem történik meg, korlátlan idejű sztrájkba lépnek. Vörös Péter, a Híd parlamenti képviselője támogatásáról biztosította a tanárok követeléseit. „A probléma nem új keletű. A tanári fizetések évek óta nem érik el az elvárt szintet és az oktatásügyi miniszter cinikus módon viszonyult a tanárok követeléseihez.” – jelentette ki a képviselő utalva Draxler miniszter kijelentésére, aki szerint a tanári átlagfizetés 1000 euró. „A miniszter vagy gátlástalanul hazudik, vagy fogalma sincs a valóságról, akkor pedig semmi keresnivalója a tárca élén.” – értékelte a miniszter hozzáállását Vörös Péter, majd hozzátette: „Ha a minisztérium nem átall 20 millió eurós megbízást adni egy magáncégnek egy informatizációs projektre, méghozzá úgy, hogy közbeszerzési pályázatot sem ír ki, akkor találja meg a tanári fizetések megemelésének forrását is a költségvetésben”.

A képviselő szerint a tanárok követelései teljes mértékben megalapozottak. „A legrosszabb helyzetben a kezdő tanárok vannak. Ha azt akarjuk, hogy a gyermekeinket felkészült, a szakmájukat magas szinten művelő és szerető emberek oktassák és neveljék, nem halaszthatjuk tovább a tanári fizetések megemelését!” A képviselő jó időzítésnek tartja a sztrájkkészültség bejelentését: „A kormány képviselői természetesen pártpolitikai akciónak minősítik a sztrájkot, pedig pontosan tudják, hogy nem így van.  A tanárok sem most jöttek le a falvédőről. Felismerték, hogy a választások előtt, a kampányban kell a leghangosabbnak lenniük, hiszen a kormánypártnak most különösen kell vigyáznia az imidzsére”.

A kezdeményezéshez eddig 167 iskola és 3140 pedagógus csatlakozott. Vörös Péter reméli, hogy az akcióhoz magyar iskolák is csatlakoznak majd. „A követelések a magyar pedagógusokat éppúgy érintik, mint a többségi iskolák tanárait. Nekünk különösen fontos, hogy szolidaritást vállaljunk, hiszen nekünk is sok vitás ügyünk van Draxlerrel és a SMER-es vezetéssel. Gondoljunk csak a kisiskolák problémájára, a történelemoktatás hiányosságaira vagy éppen az anyanyelvi óraszámok csökkentésére. Ne felejtsük el, itt a magyar iskolák bőrére is megy a vásár” – mondta el Vörös Péter, a Híd parlamenti képviselője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?