Közélet

Vészkijárat a repülőtéren

Az Esztergom-kertvárosi repülőtéren július 1-je és 3-a között rendezik meg a Vészkijárat Jótékonysági Rockfesztivált. A rendezvényt – melynek fővédnöke Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter – pénteken 13 órakor Dr.
ÚJ SZÓ ONLINE

2005. július 1. 10:00

Ferenc pápa k
Az Esztergom-kertvárosi repülőtéren július 1-je és 3-a között rendezik meg a Vészkijárat Jótékonysági Rockfesztivált. A rendezvényt – melynek fővédnöke Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter – pénteken 13 órakor Dr. Nemes Ferenc rendőrezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója nyitja meg. A program díszvendége Ezüstmadár, Nednhi Apache/Cherokee/Navajo indián, a világbéke arizonai nagykövete, Bill Clinton szellemi tanítója lesz. A háromnapos fesztiválon olyan ismert zenekarok lépnek fel, mint a Tankcsapda, a Takáts Tamás Dirty Blues Band, az EDDA és a Deák Bill Blues Band. A zenei programok mellett mozgásterapeuta segítségével lehetőség nyílik improvizatív mozgásra is, illetve meditatív perceket élhetünk át a magyarországi Shaolin központ tagjainak vezényletével. A Komárom-Esztergom megyei rendőrök kutyás-kommandós bemutatót tartanak, a kelet-európai Wing Tsun Kung Fu Szövetség esztergomi iskolája Kétyi László vezetésével pedig az FBI és a Bundeswehr kiképzési anyagában is szereplő pusztakezes közelharci, továbbá Bruce Lee és Jackie Chan begyakorolható tréningtechnikáit ismerteti az érdeklődőkkel.

A rendezvényt szervező Vészkijárat Alapítvány legfőbb célkitűzése a halmozottan hátrányos helyzetű, veszélyeztetett lakossági csoportok életkörülményeinek, egyenlőtlenségeinek hosszú távú kezelése és javítása. Céljának megvalósítása érdekében az alapítvány sokat tesz: a Vészkijárat elnevezésű program részeként pl. egy foglalkoztató-rehabilitációs otthon felépítését szorgalmazza Budapest vonzáskörzetében, amely meghatározott időre oktatási és prevenciós célokkal otthont biztosítana a társadalom peremére került egyéneknek – munkanélkülieknek, hajléktalanoknak, volt szenvedélybetegeknek és kisebbségi csoportoknak. Feladatuknak tekintik, hogy HIV-fertőzöttek számára speciális programokat indítsanak be: kapcsolatba lépnek azon főiskolák és egyetemek vezetőségével is, amelyeken szociális képzés folyik.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Vladimír Lengvarský
Frissítve

Lengvarský: Egyelőre nem korlátozzák az utazásokat

Peter Kovařík

Kovařík: A határrezsimmel kapcsolatban a rendőrség minden eshetőségre felkészül

koronavírus-vakcina

Vasárnap már a 12 évnél idősebb gyerekeket is oltják Kassán

Zuzana Čaputová

GALÉRIA: Ma ünnepli 48. születésnapját Zuzana Čaputová - nézzük a legemlékezetesebb pillanatait

koronavírus-vakcina

Jelenleg összesen 423 674 ember vár oltásra

koronavírus

Covid-19: A laboratóriumokban minden pozitív mintát szekvenálnak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.