Közélet
- TASR-felvétel

Változások lesznek a Smer működésén belül

TASR

2018. április 26. 13:50

Pozsony | A Smer-SD kormánypártot változások várják, amelyek Robert Fico pártelnök szerint javítani fogják a párt működését. A csesztei (Častá) közgyűlésen a párttagok meg akarják változtatni az alapszabályzatot.

A párt szűkebb vezetését eltörölnék, és a közgyűlés mellett az egyetlen kollektív szerv az elnökség maradna. Ennek taglétszáma is csökkenne, de a jogköreit meghagynák. Ľubica Laššáková, a párt elnökségének tagja szerint nincs probléma a változtatásokkal, és nem számít párton belüli ellentétekre sem. 

„Erről már beszéltünk. Hatékonyabb lesz, ha kevesebb ember fog csak találkozni. Nekem ezzel nincs problémám”

– jelentette ki. Ugyanakkor kizárta, hogy azok, akik ezentúl nem lesznek az elnökség tagjai, elégedetlenek lennének. 
 

2018. április 26. 07:01

Mesežnikov: a Smer arroganciája Saková jelölése

Fico hétfőn (április 23.) beszélt a változtatásokról, a szűkebb vezetéssel folytatott tárgyalás után.

„A munkagyűlés célja, hogy sokkal hatékonyabbá tegyük a Smer-SD működését. Hogy hatékonyabbá tegyük a kommunikációt, és hogy sokkal aktívabbak legyünk a pártstruktúráinkon belül is – a városokban, falvakban, járásokban és a megyékben” – közölte Fico. 

Azt, hogy a gyűlésen a pártelnök cseréje is téma lenne, a Smer-SD több képviselője is cáfolta. Marek Maďarič, a Smer-SD parlamenti képviselője és volt kulturális miniszter azonban néhány napja azt mondta, hogy a Smer-SD helyzete természetes úton halad afelé, hogy aktuálissá váljon a kérdés, hogy Fico meg akarja-e védeni pártelnöki pozícióját vagy sem.

Önnek ajánljuk