Közélet

Új-zélandi lövöldözések: A külügyminisztériumot egyetlen szlovák sem kereste meg

Pozsony | Az új-zélandi Christchurch városában lévő két mecsetben történt lövöldözéssel összefüggésben egyetlen szlovák állampolgár sem kereste meg a Szlovák Kül- és Európai Ügyek Minisztériumát vagy az ausztráliai külképviseleti irodát. Erről a külügyi tárca tájékoztatta a TASR hírügynökséget pénteken.
TASR

2019. március 15. 14:34

- TASR/AP-felvétel

A minisztérium azt tanácsolja az ebbe a térségbe utazó állampolgároknak, hogy kövessék az itteni hatóságok utasításait, szükség esetén pedig vegyék fel a kapcsolatot a canberrai szlovák nagykövetséggel a +61 487201047-es telefonszámon. Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter a közösségi oldalakon nyilvánított részvétet „a megrázó új-zélandi terrorcselekményben” meghalt áldozatok hozzátartozóinak.

„A Christchurch városában ártatlanok ellen elkövetett terrortámadások sokkoltak és megdöbbentettek. Együttérzünk az áldozatok családjával. A sebesülteknek gyors felépülést kívánunk, az új-zélandi embereknek pedig sok erőt ezekben a nehéz pillanatokban” – írta Lajčák a Twitteren.

Az új-zélandi Christchurch városában lövöldözésre került sor két mecsetben, a támadásoknak 49 áldozatuk van. A rendőrség négy személyt vett őrizetbe. Egyikük egy meg nem nevezett huszonéves fiatalember, aki ellen gyilkosság gyanújával indult eljárás. A férfi szombaton (3. 16.) áll bíróság elé. Két másik őrizetbe vett személy esetében a rendőrség még vizsgálja, hogy részt vettek-e a támadásokban. A negyedik letartóztatottnak valószínűleg nincs köze a támadásokhoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?