Közélet

Több mint 300 újságíró közös nyilatkozatot írt alá a Kuciak-gyilkosság kapcsán

Pozsony | Fél évvel Ján Kuciak oknyomozó újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása után több mint 300 szlovákiai újságíró és kiadó írt alá egy közös nyilatkozatot. Ebben kifejezésre juttatták, hogy a demokratikus országokban nem szabad elfeledkezni erről a tettről, ahogy az oknyomozó újságírók pótolhatatlan szerepéről sem. Erről az Aktuality, a Denník N és a SME portáljai tájékoztattak.
TASR

2018. augusztus 17. 19:50

- TASR-felvétel

„Továbbra sem tudjuk, hogy ki ölte meg őket, és hogy ez miért történt. Továbbra is kételyeink vannak afelől, hogy tényleg független-e a nyomozás. Mivel lényeges változások sem a rendőrségnél, sem az ügyészségnél nem történtek, túl nagy bizalommal nem is kezelhetjük a nyomozást” – írják a nyílt levélben.

Az újságírók és a kiadók egyúttal hangsúlyozzák, hogy bár a kollégájuk meggyilkolása megrázó volt a számukra, nem riasztotta el őket a munkájuktól. Ezért továbbra is kérdezni, kutatni és ellenőrizni fogják a politikusokat, illetve a köztisztviselőket. A független újságírók szerintük pótolhatatlanok a demokratikus országokban, ezért azt akarják, hogy erről fél évvel a kettős gyilkosság után sem feledkezzünk meg.

Ján Kuciak oknyomozó újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én ölték meg a saját házukban, a galántai járásbeli Nagymácsédon.

2018. július 26. 18:09

Visszaállították Kassán Ján Kuciak és menyasszonya emlékhelyét
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Menyhárt visszalép Mistrík javára

Robert Fico nem jelölteti magát az alkotmánybíró-választás következő fordulójában

Kitolta a fagyra a hajléktalant

A rendőrség nem akadályozza a gazdák traktoros bevonulását Pozsonyba

Halálra késeltek egy férfit Pozsonyivánkán

A fogyasztók fizetik ki az üzletek különadóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?