Štefan Kuffa államtitkárt a kulturális tárcától a környezetvédelmi tárcához helyezték át

Štefan Kuffa

Štefan Kuffa (SNS-jelölt) két héttel ezelőtt egy nagyszombati szentmisén arra szólított fel, hogy iktassák be Jézus Krisztust Szlovákia királyának.

Kuffát a kormány szerdán visszahívta a kulturális minisztériumnál betöltött államtitkári pozíciójából, feladatát ezt követően a kulturális minisztérium államtitkáraként látja el. 

Kuffa két héttel ezelőtt egy nagyszombati szentmisén a püspököket arra szólította fel, hogy iktassák be Jézus Krisztust Szlovákia királyának. Kijelentésétől nemcsak az ellenzéki politikusok, de a Szlovák Püspöki Konferencia is elhatárolódott.

Mário Maruška földművelési államtitkárt szintén visszahívta a kormány, majd kinevezte kulturális államtitkárnak. Jozef Smatanát, a környezetvédelmi minisztérium államtitkárát is leváltotta a kabinet, és kinevezte őt földművelési államtitkárnak.

Az államtitkárok cseréjét Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter (SNS-jelölt) kezdeményezte, a cél, hogy a minisztériumok egy párt ellenőrzése alá tartozzanak. Taraba állítása szerint Kuffa visszahívásának nem volt semmilyen más oka. „Ha gond lenne vele, akkor nem helyezzük át másik minisztériumba. Az egyetlen ok az, hogy teljes mértékben kihasználjuk az államtitkári posztokat, a minisztériumok hatékonyabb működése érdekében” – jegyezte meg Taraba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?