Közélet
- TASR

Saková botrányai is szóba kerültek a Kiskával folytatott beszélgetésen

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. április 24. 16:45

Frissítve
Pozsony | Denisa Saková belügyminiszter-jelölt kedden délután hivatalosan is találkozott Andrej Kiska köztársasági elnökkel.

A találkozó után Saková az újságírók kérdéseire elmondta: nagyon korrekt beszélgetést folytatott Kiskával. Részletekre nem tért ki, csupán annyit mondott, hogy több medializált botrány szóba került, és ő elmondta, hogy állnak az ügyek jelenleg.
 

Saková, akit Robert Kaliňák jobbkezeként emlegetnek továbbá arra kérte az újságírókat, hogy ne ez alapján, hanem a munkája alapján ítéljék meg őt. "Nézzék, tíz éve dolgozom a tárcánál, nagyon nagyszabású projekteket vezettem, úgy gondolom, hogy elég tapasztalatom van, hogy a belügyminisztériumot irányítsam."
Denisa Saková jelenleg belügyi államtitkárként dolgozik. A tárca élén Tomáš Druckert követi, aki 26 nap után saját döntésére mondott le a pozícióról. 

Denisa Saková
- TASR

2018. április 24. 11:49

Denisa Saková lesz az új belügyminiszter

Andrej Kiska államfőnek csütörtökön (4. 26.) kellene kineveznie belügyminiszterré Denisa Sakovát. Ezt maga Saková jelentette ki kedden.

Sakovát a Smer-SD párt jelölte belügyminiszternek. A koalíciós szerződés értelmében a belügyi tárca a legerősebb kormánypártot illeti meg. (SITA, TASR)

Önnek ajánljuk