Közélet

Pellegrini: Remélem, most nem nálunk lesz a legalacsonyabb a részvétel

Besztercebánya | Peter Pellegrini reméli, az Európa-párti erők nyerik Szlovákiában az EP-választást és folytatódhat az Európai Unió reformja. A kormányfő az egyik besztercebányai alapiskolában kialakított szavazókörben nyilatkozta ezt, miután leadta a voksát.
TASR

2019. május 25. 17:17

- TASR-felvétel

„Nagyon szeretném, ha ezúttal nem mi lennék a negatív rekorderek, és nem Szlovákiában lenne a legalacsonyabb a választási részvétel. Úgy tűnik, az embereket érdekli a szavazás, a választási bizottság tagjai is azt mondták, kellemesen meglepődtek. Az egyik dolog a részvétel, a másik pedig a választási eredmény lesz, már a jövő héten rendkívüli uniós csúcson veszek részt, az elsőn a választás után” - mondta Pellegrini. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, nagy a várakozás, hogy az Európa-párti erőknek, amelyek tovább akarják vinni az európai projektet, sikerül-e olyan világos és meggyőző fölényt szerezniük, mint eddig. „Remélem, a szélsőséges és nacionalista erőkből nem lesz túl sok az Európai Parlamentben” - tette hozzá a kormányfő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik a szegénységi küszöb

Elfogadta a parlament a Lex Harabint

Iskolaügyi témák terítéken Gútán

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki előválasztást

Buffon visszatérhet a Juventusba

Miért viszket a fejbőr?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?