Közélet
- CTK-felvétel

Pellegrini: már semmi akadálya, hogy Kiska kinevezze az új kormányt

TASR

2018. március 21. 10:05

Pozsony | Semmi akadálya, hogy a köztársasági elnök a következő órákban vagy napokban kinevezze az új kormányt. Ezt Peter Pellegrini miniszterelnök-jelölt nyilatkozta, miután átadta a jelöltek új listáját Kiskának.

Pellegrini szerint Tomáš Drucker, az új belügyminiszter-jelölt olyan ember, aki nagy szakértelemmel rendelkezik ahhoz, hogy megoldja ezt a feladatot. "A köztársasági elnök úrral átnéztük a neveket. Ezek után ma egymás után találkozik a jelöltekkel. A beszélgetésünk alapján meggyőződésem, hogy nincs akadálya annak, hogy a délutáni órákban a köztársasági elnök tudassa, mikor nevezi ki Szlovákia új kormányát" - fogalmazott Pellegrini.

A miniszterelnök-jelölt nem gondolja, hogy Kiska újra elutasítaná a jelölteket. Szerinte nagyon nyíltan beszélgettek ma egymással. 
 

2018. március 21. 08:11

Az államfő szerdán fogadja az új miniszterjelölteket

Drucker kapcsán még elmondta, hogy nem lesz könnyű helyzetben, mivel a belügyi tárca óriási. „De ebben a pillanatban ő a legmegfelelőbb személy, aki rátermett menedzser is” – jegyezte meg azt is hozzátéve, hogy győzködni kellett őt arról, hogy vállalja el ezt a pozíciót.  

A további lépésekkel kapcsolatban Pellegrini jelezte, hogy ha Kiska még ezen a héten kinevezné az új kormányt, akkor felkérné a parlament elnökét, Andrej Dankót (SNS), hogy hívja össze a parlamentet, lehetőség szerint még ezen a héten. 

Önnek ajánljuk