Közélet

Pellegrini: Lubyovának kell magyarázatot adnia a támogatásokra

Pozsony | Martina Lubyová iskolaügyi miniszter (az SNS jelöltje) dolga, hogy átlátható módon és érthetően elmagyarázza a médiának és a szakmai közönségnek a kutatásért és fejlesztésekért járó támogatások mechanikáját. Mindezt Peter Pellegrini kormányfő (Smer-SD) álláspontjából tudhatjuk meg, amelyet Patrícia Macíková, Pellegrini szóvivője közölt a TASR-rel.
TASR

2019. január 10. 10:30

- TASR/AP-felvétel

Lubyová szerint a fejlesztésért és kutatásért járó támogatásokkal minden rendben volt. „Véleményem szerint minden rendben ment, senki nem hibázott, nem látok rossz szándékot sem a dolog mögött. Folyamatosan figyeljük a fejleményeket" – nyilatkozta Lubyová a kormány szerdai (1. 9.) ülése után.
     

2019. január 10. 10:00

A tudomány kalandjai Szlovákiában

Az Oktatásügyi Minisztérium több mint 33,4 millió eurót osztott ki 30 cégnek kutatásra és fejlesztésre. Branislav Gröhling parlamenti képviselő (SaS) szerint azonban olyan cégek is részesültek a támogatásban, amelyeknek nincs bevételük, sőt, nem is foglalkoznak kutatással, továbbá lakóházban vagy családi házban van a telephelyük és nincs működő honlapjuk. A képviselő arra is rámutatott, hogy sok cég nem szerepel az állami szektor partnereinek jegyzékében (RPVS). Lubyová megerősítette, hogy felszólították a cégeket az utólagos regisztrálásra, amit azok meg is tettek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

VIDEÓ: Lerombolták Escobar volt drogbáró házát, elég volt a narkótúrákból

Trnava–DAC derbi a tévében

Le kell bontani a szeredi hidat

Már ketten meghaltak Nyitrán influenzában

A Spartak nem hajlandó a Téglamezőn játszani

Legfrissebb galériák
Olvasta már?