Közélet

Pellegrini egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét

A koalíciós tanács mai ülése után Peter pellegrini (Smer) miniszterelnök egyelőre kizárta, hogy előrehozott választásokra kerülne sor.
TASR

2019. március 26. 13:39

Frissítve
Peter Pellegrini - TASR-felvétel

A kormánypártok vezetői a koalíciós tanács keddi ülésén nem beszéltek az előrehozott választásokról. Ezt Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő jelentette ki újságírók előtt, hozzátéve, hogy ez a forgatókönyv egyelőre kizárható.
 

Robert Fico, a Smer-SD elnöke hozzátette: a koalíciós partnerek egyelőre az aktuális parlamenti üléssel kapcsolatos lépésekben egyeztek meg.

„A parlament teljesen működőképes, készek vagyunk törvényeket hozni” – tette hozzá.

Pellegrini szerint a koalíciós tárgyalások folytatódni fognak, és egyelőre senkinek sincs felhatalmazása arra, hogy ezek eredményeiről tájékoztasson.

2019. március 23. 11:34

Az SNS támogatja az előrehozott választásokat

A koalíciós tanács kedden reggel ült össze. Néhány óra után a tárgyalást megszakították, mivel összeült a képviselői grémium. Ezt követően a koalíciós partnerek folytatták a tárgyalást. A koalíción belül főleg az SNS javaslatai és az Egyesült Államokkal való védelmi együttműködésről szóló megállapodás miatt feszült a viszony. Az SNS elutasítja a megállapodást, a másik két koalíciós partner szerint viszont tárgyalni kellene róla, hiszen a megállapodás végső változatában még nem egyeztek meg.

Pellegrini az amerikai megállapodással összefüggésben kijelentette: nem tetszik neki, hogy a kormány eltávolodik a prioritásoktól, és nem a Szlovákiát sújtó valódi problémákkal törődik. Nem zárta ki az előrehozott választások lehetőségét sem. Az SNS azt üzente neki, hogy csak véletlenül lett kormányfő, és ha az előrehozott választást tartja az egyedüli megoldásnak, támogatják őt. A Most-Híd a tárgyalás szükségességét hangsúlyozta.

A koalíció tárgyal az alkotmánybíró-jelöltekről is, akiket a parlamentnek a most kezdődő ülésen kellene megválasztania. A kormánypártok egyelőre nem egyeztek meg a nevekben, kérdéses a választás módja is, vagyis hogy titkos lesz-e, vagy nyilvános.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?