Közélet

Nem közeledik a Híd és az MKP

Pozsony | Megállapodott a Híd és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ), amely Bugárék listáján indul a jövő februári parlamenti választáson. Az MKP pedig újabb levelet küldött a Hídnak, amelyben a két párt felelősségét hangsúlyozza.
Czímer Gábor

2019. augusztus 23. 19:07

Bugár Béla, a Híd elnöke - TASR-felvétel

A Híd és az MKDSZ delegációja a megegyezést a következő napokban országos tanácsa elé terjeszti. Két különböző változatot tárgyaltak meg, hogy melyik lesz a végső, az elsősorban a két pártnak az MKP-val folytatott tárgyalásaitól függ. Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke elmondta, a tárgyalások kezdetétől ragaszkodtak ahhoz, hogy az MKDSZ a közös indulás révén is képviselni tudja saját arculatát. 

Az MKP ugyanakkor péntek reggel levelet küldött a Hídnak. Kocur László, a párt igazgatója arról tájékoztatott, hogy a levélben áttekintik a tárgyalássorozatot, és felhívják a figyelmet a felek felelősségére. Debnár Klára, a Híd szóvivője ezzel kapcsolatban elmondta, a levélben az MKP csak megismételte álláspontját, így arra nem válaszolnak. A Híd Országos Tanácsa a jövő héten ülésezik, akkor döntenek arról, hogy az addigra megtárgyalt feltételek mellett összefognak-e az MKP-val. 

Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának (OT) elnöke tegnap nyilatkozatot adott közre, amelyben a pártelnökök indulásáról is írt. Felidézte, hogy míg Menyhárt József (MKP) felajánlotta, hogy a választási lista végére kerüljön, addig Bugár Béla (Híd) arra is hajlandó lenne, hogy egyáltalán nem indul parlamenti mandátumért. Bugárnál a döntést pártjának OT-je hozza meg. Őry azonban arra figyelmeztet, nem a Híd OT-nek, hanem Bugárnak magának kell döntenie arról, indul-e.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik az adóalap adómentes része

Kočner Bödörnek: Fico a mi főnökünk

A Református Teológiai Kar a Selye János Egyetem „alapkara”

1,2 millió euró a Kassa-vidéki járás településeinek

Frissítve

November 25-én választanak újra elnököt a Legfelsőbb Bíróság élére

Olajpiac: enyhült a feszültség, mégis többe kerül majd a benzin

Legfrissebb galériák
Olvasta már?