Közélet

Döntött a Híd Országos Tanácsa

Pozsony | A Híd Országos Tanácsa elutasította az MKP ajánlatát, így nem lesz koalíció, nem lesz közös lista. A párttestület 37 tagja szavazott nemmel, 5-en igennel a koalíció létrehozására, 2 szavazat volt érvénytelen.
Czímer Gábor

2019. augusztus 26. 17:25

Frissítve
- Somogyi Tibor felvétele

A Híd elnöksége múlt héten küldött egy levelet az MKP-nak, amelyben megerősítette ajánlatát, miszerint a megállapodás érdekében a Híd elnöke, Bugár Béla hajlandó arra, hogy nem indul a parlamenti választáson. Ennek az lenne a feltétele, hogy a közös listán egyik párt elnöke se kapjon helyet, sem a jelenlegiek, se a korábbiak. „Ez rám is vonatkozna” – mondta akkor Bugár.

MKP: 50:50

Menyhárt József, az MKP elnöke és Berényi József, a párt korábbi vezetője ma a párt elnökségi ülésén elmondta, ha az ő személyük lenne a Híddal való összefogás akadálya, hajlandóak arra, hogy ne induljanak a választáson. Csáky Pál egykori MKP-elnök pedig arról beszélt, nem döntötte még el, elindul-e egyáltalán. Menyhárték azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy a lista helyein fele-fele arányban osztozzanak a Híddal. Az MKP ajánlatáról jelenleg is tárgyal a Híd Országos Tanácsa, a sajtótájékoztató hét óra után kezdődhet.

Az MKP vezetése ugyanakkor nem hajlandó lemondani arról, hogy az esetleges megállapodás után létrehozott választási lista helyein a két párt fele-fele arányban osztozzon.

A hírt frissítjük.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+1
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ütőképes röplabdacsapat Komáromban

GALÉRIA: Csak büntetőkkel jutott tovább a DAC a kupában

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Robbanás volt egy halálos vírusokat tároló orosz laboratóriumban

Elsőként úszta át négyszer egyfolytában a La Manche-csatornát egy amerikai nő

Az amazóniai erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?