Közélet

Megvizsgálják a kisdoktori értekezéseket

Besztercebánya | A besztercebányai Bél Mátyás Egyetem szenátusa létrehoz egy bizottságot, mely összeveti a kisdoktori értekezéseket
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. november 13. 19:48

Andrej Danko - TASR-felvétel

Erre azután kerül sor, miután kiderült, hogy Andrej Danko (SNS) kisdoktori munkája egyezik Daniel Pisák egy évvel később leadott értekezésével.

A bizottság minden olyan munkát megvizsgál, mely kapcsolódhat az önkormányzatiság témaköréhez.

A plagizált munka ugyanis ezzel a témakörrel foglalkozott. Egy ilyen bizottság felállítását az egyetem munkatársai napokkal korábban követelték, Vladimír Hiadlovský rektor azonban nem találta indokoltnak ezt a lépést. Hangsúlyozta, hogy a plagizált kisdoktori munkák ügyében az egyetem törvényesen járt el. Megismételte korábbi kijelentését, mely szerint a 2002-ben elfogadott felsőoktatási intézményekre vonatkozó törvény nem teszi lehetővé, hogy az egyszer megítélt titulust bárkitől megvonják, még akkor sem, ha a törvénytelenül, vagy csalással jutott hozzá.

A szenátus tagja felvetették, hogy valamennyi munkát meg kellene vizsgálni, ugyanakkor csak a jogi karon több ezer kisdoktori értekezést kellene átvilágítani, s erre nincs kapacitása sem az egyetemnek,sem a bizottságnak. Az átvilágítás eredményeit január közepén hozza nyilvánosságra. (ie, Denník N)

2018. november 8. 18:48

Denník N: Danko doktorija szinte teljesen megegyezik egy másik dolgozattal
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A köztévéhez vonult több ezer tüntető, a rendőrség ismét könnygázt vetett be

Az MTVA székházában éjszakázott 13 ellenzéki képviselő

Lesz-e csúcsrangadó a BL-ben?

Előzés közben szenvedtek balesetet, három fiatal sérült meg

Borostyánba zárt százmillió éves madártollat találtak

A szlovák országgyűlés megválasztása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?