Közélet

Matečná nem lát okot arra, hogy távozzon a mezőgazdasági tárca éléről

Pozsony | Gabriela Matečná (SNS-jelölt) földművelésügyi miniszter még mindig nem látja okát, hogy távozzon a pozíciójából. Matečnát az ellenzék csütörtökön próbálja majd leváltani egy rendkívüli ülés keretében.
TASR

2018. május 20. 16:31

Gabriela Matečná - Kép: Július Dubravay/Plus jeden deň

Az ellenzék egyelőre 44 képviselői aláírást gyűjtött össze.

Matečná a TA3 vasárnapi vitaműsorában elmondta: leváltását kevesen akarják ahhoz a 19.000 gazdához képest, akik mind a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökségtől (PPA) kapják a fizetésüket. Úgy gondolja, hogy amennyiben bárki vádat emelne ellene, nem jelent problémát számára távozni a tárca éléről, de jelenleg csupán féligazságokat és hazugságokat rángatnak elő a személyével kapcsolatban.

 

2018. május 18. 11:54

Az ellenzék jövő hét csütörtökön próbálja meg leváltani Matečnát

Az ellenzéki képviselők szerint Matečná nemcsak most, hanem már korábban, a Szlovák Földalap elnökeként is kudarcot vallott. A miniszter asszony szemére vetették többek között, hogy nem oldotta meg a gazdák földjeinek és terményeinek a lopásával kapcsolatos problémákat, továbbá azt is, hogy a kistermelők fizikai támadásoknak vannak kitéve.  

Matečná, akit Jaromír Čižnár főügyész is bírált, elutasítja a vádakat. Ugyanakkor bejelentette, hogy újból felülvizsgálják a nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére nyújtott európai uniós támogatásokat. A miniszter politikai színjátéknak tartja az ellenzéki pártok kezdeményezését. Matečná mellett nemrég Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő és Andrej Danko (SNS) parlamentelnök is kiállt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?