Közélet

Már nem Viktor Stromček a Smer pártigazgatója

Már nem Viktor Stromček a Smer-SD pártigazgatója – ezt ő maga erősítette meg a TASR-nek. Lemondását a múlt héten jelentette be a párt vezetésének. Stromček egyúttal visszautasítja a sajtóban megjelent, a távozásával kapcsolatos spekulációkat.
TASR

2019. május 15. 16:12

- TASR-felvétel

Már 2015-ben bejelentettem, hogy 2018-ban, Közép-Európa legnagyobb befektetési projektjének sikeres megvalósítása után távozom a közéletből és a magánszférában tevékenykedem tovább. A Smer-SD vezetésével való megegyezést követően tavaly ősszel a köztársaságielnök-választás utánra halasztottam a távozásomat

- magyarázta a TASR-nek, és hozzátette, április 30. óta nem ő a pártigazgató.

„Ez az igazság, minden más ok, amivel egyes sajtótermékek előálltak, színtiszta spekuláció – tette hozzá. A Markíza televízió értesülései szerint Stromček kapcsolatot tartott Marian K. vállalkozóval, akit a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsítanak.

Stromček tavaly lett a Smer pártigazgatója, Ján Richter szociális ügyi minisztert váltotta a poszton. Korábban közlekedési államtitkár és a stratégiai parkok kiépítéséért felelős kormánybiztos volt.

„Ez az ő döntése volt, ő jelentette be” - mondta Peter Pellegrini.

Elmondása szerint Stromček nem politikai okokból kérte a felmentését. „Amit elmondott, abból úgy éreztem, személyes okokból döntött így"

A miniszterelnök hozzátette, nem tud arról, hogy Stromček kommunikált volna Marian Kočnerrel, akit azzal vádolnak, hogy megrendelte Ján Kuciak újságíró meggyilkolását. Egyes sajtóhírek szerint ugyanis ez a pártigazgató távozásának oka.

100 százalékban megerősíthetem, hogy az elnökségi ülésen egy szó sem esett erről

- zárta Pellegrini.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Új frekvenciákat kapott a Pátria rádió

Miből tartsuk el a gyerekünket?

21 millió euró miatt kockáztat 895 milliót a magyar kormány

5 év Érsekújvár volt polgármesterének

Az oroszok az amerikaiakat is legyőzték

A dunaszerdahelyi önkormányzat pályázatot hirdet a szabadidőparkra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?