Közélet

Ma mérik fel a kilencedikesek tudásszintjét matematikából és a tanítási nyelvből

Szerdán 37 000 kilencedikes ír tudásfelmérő tesztet matematikából és az iskola tanítási nyelvéből. A Tesztelés 9 nevű felmérés 1445 alapiskolát érint.
TASR

2018. március 21. 11:09

Tesztelés 9
- TASR-felvétel

A Tesztelés 9 célja, hogy felmérje az alapiskolák végzőseinek tudásszintjét, képességeit, illetve kompetenciáit, amelyekre a középiskolai továbbtanulás során és a munkaerőpiacon is szükségük lesz. A felmérésért az Oktatásügyi Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) felel. 

Az iskolaügyi tárca szerint a Tesztelés 9-re ebben az iskolaévben 34 865 szlovák, 2509 magyar és 26 ukrán tannyelvű iskolát látogató tanulót jelentettek be.
 

2018. március 20. 16:28

Túl sok a gyerek a somorjai szlovák iskolában

Egyes tanúsítvánnyal rendelkező iskolákban a tesztelés elektronikusan is történhet. Ez több mint 50 iskola körülbelül 9000 tanulóját érinti. A teszteket elektronikusan kitöltő tanulók április 17-én, a papírformát kitöltők pedig április végén kapják meg az eredményeket. 

Az elért eredményeket figyelembe veszik a középiskolák felvételijén is. „Arról, hogy felvételi nélkül is felveszik-e azt a tanulót, aki 90 százalék felett teljesített minden tantárgyból, az iskolák igazgatói döntenek. Ez nem vonatkozik azokra az iskolákra, amelyek oktatási programja tehetségvizsgát követel” – közölte az oktatásügyi tárca.

Azok a diákok, akik komoly okok miatt nem tudnak részt venni a felmérésen, egy másik időpontban, április 5-én írják meg a teszteket.

Önnek ajánljuk

Bugár: Úgy döntöttem, Érsek lesz a listavezető

Újabb női holttestet találtak Pozsonyban, de a rendőrség szerint nincs sorozatgyilkos a városban

Dzsudzsákról, Hamšíkról, Hapalról és Bénesről

Kocsmafilozófia haladóknak

Vegyük komolyan a szűrést!

A Szkripal-ügyhöz lehet köze a Jaroslav Naď ellen indított eljárásnak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!