Közélet

Környezeti bűncselekmények miatt tart házkutatásokat a rendőrség

Pozsony | A rendőrség hétfőn megerősítette, hogy Pozsony megyében razziákra került sor környezeti bűncselekményekkel összefüggésben. A rendőrök házkutatásokat tartanak, illetve más jellegű ingatlanokat és telkeket is átkutatnak a Pozsonyi, Szenci, Bazini járás több pontján. Minderről Michal Szeiff, a pozsonyi rendőrség szóvivője tájékoztatott.
TASR

2018. október 15. 13:41

Szeiff elmondása szerint a rendőrségi bevetésen a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelőség szakemberei is részt vesznek, hogy felmérjék a környezeti károkat. A házkutatásokat a bíróság rendelte el. Bővebb tájékoztatást a rendőrség akkor ad, ha az eljárás helyzete azt lehetővé teszi, hogy elkerüljék a nyomozás akadályozását.

A rendőrség júliusban indított büntetőeljárást hulladék szabálytalan kezelése miatt azzal a gyanúval összefüggésben, mely szerint a volt malomligeti autóbusz-pályaudvar területéről szennyezett földet szállítottak a D4-es autópálya és az R7-es gyorsforgalmi út építéséhez Pozsonypüspöki és Pozsonyivánka környékére. A gyanú szerint a körgyűrű építéséhez veszélyes építőanyagot és építési hulladékot használhattak fel a horvátjárfalui holtág térségében is.

2018. október 15. 09:03

Nyugat-Szlovákiában razziázik a NAKA
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?