Közélet

Kiska találkozni akar Sakovával

Pozsony | Andrej Kiska köztársasági elnök a jövő hét folyamán találkozót kezdeményez Denisa Saková (Smer) belügyminiszterrel.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. január 26. 15:23

Andrej Kiska - TASR-felvétel

Kiska a héten medializált események hatására döntött így, melyek szerint Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány figyeltethette Ján Kuciak oknyomozó újságírót annak meggyilkolása előtt. A köztársasági elnöknek utalt arra is, hogy egyes tisztségviselők olyan személyekkel tartották a kapcsolatot akik a maffiához köthetők.

Kiska ugyan elismeri, hogy a rendőrfőnök leváltása után előrelépés történt a nyomozásba, de az egymást követő botrányok továbbra is azt mutatják, hogy az államhatalom rendszeresen falazott a szervezett bűnözésnek.

Kiska szerint a bizalom helyreállítása az egyenes beszéddel kell, hogy kezdődjön, ezért találkozóra hívja Sakovát és más intézmények vezetőit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Adótúlfizetés visszaigénylése

Az értelmiségi szupersztárok felemelkedése

Felújították a galántai kórház pszichiátriai osztályát

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Újabb állami támogatás 
a napkollektorokra

Az aktivisták betiltanák a prémtenyésztést

Legfrissebb galériák
Olvasta már?