Közélet

Kilencedszer indul a Pride Pozsonyban

Pozsony | Kilencedik alkalommal rendeznek Pozsonyban szivárványos felvonulást, de már egész héten tartottak rendezvényeket, hogy ezzel is felhívják a figyelmet: az emberek szexuális orientációjuktól és nemi identitásuktól függetlenül egyenlőek.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 20. 15:00

Fotó: Denník N, Vladimír Šimíček

A kilencedik Pride ma délután három órakor rajtol, a szivárványos felvonulással egyidőben az Aliancia za rodinu (Szövetség a családért) elnöke és a Pastor bonus társulás elnöke Hrdí na rodinu (Büszkék a családra) néven szerveznek menetet a Szent Márton-dóm elől, amellyel a hagyományos családformát hangsúlyozzák. A tavaly az év homofóbjának választott Andrej Danko (SNS) házelnök jelezte, hogy ő is részt vesz az eseményen.

A Denník N szerint a Büszkék a családra "ellenfelvonulás" indulási helyén csaknem 300-an várakoztak a kezdés előtt. Mostanra Danko is megérkezett, jelenleg nagyjából 500 személy alkotja a menetet.

Közben az Sznf téren elkészült az első szivárványos zebra is.

A menet a Hviezdoslav térről indul, a szervezők nagyjából 8000 résztvevőre számítanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?