Közélet

Jövő héttől már csak két járás tartozik a feketével jelöltek közé

Pozsony | Jövő héttől már csak két járásban lesz érvényben negyedfokú, fekete színű riasztás. A vörösek közé 36, a pirossal jelöltekhez pedig 39 járás tartozik majd. Elsőfokú riasztás két járásban lép érvénybe. Ami az egész ország besorolását illeti, Szlovákia továbbra is fekete fázisban marad – tájékoztatta az Új Szót az egészségügyi tárca.
Mészáros Richárd

2021. április 7. 07:00

koronavírus
- TASR-felvétel

Az elmúlt napokban tartósan háromezer alá süllyedt a kórházi ellátásra szorulók száma, az egészségügyi tárca tájékoztatása szerint pedig amennyiben sikerül megtartani ezt a pozitív irányvonalat, április 19-től fokozatosan a vörös fázisba léphet Szlovákia. Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője szerint a hazai járványhelyzet a koronavírus terjedését célzó intézkedések következetes betartása miatt javul.

A tárca statisztikái szerint márciusban is csökkenő tendenciát mutatott a betegfelvétel napi átlaga a kórházakban, valamint azon esetek száma is, amikor koronavírus-pozitív vagy -gyanús páciensekhez riasztották az egészségügyi mentőszolgálatot. Az utóbbi egy hétben 1 271 ilyen esetet jegyeztek. 

01

A járások szerinti felosztás április 12-től

Feketével jelölt járások: Kiszucaújhelyi és Poprádi járás

 

A vörössel jelölt járások: Báni, Besztercebányai, Nagybiccsei, Csacai, Gyetvai, Alsókubini, Gölnicbányai, Homonnai, Illavai, Korponai, Lőcsei, Losonci, Turócszentmártoni, Nagymihályi, Miavai, Námesztói, Vágújhelyi, Simonyi, Bazini, Poltári, Vágbesztercei, Eperjesi, Puhói, Nagyrőcei, Rimaszombati, Rózsahegyi, Szenicei, Szinnai, Ólublói, Trencséni, Stubnyafürdői, Turdossini, Varannói, Garamszentkereszti, Zsolnai és Zólyomi járás

 

A piros színnel jelöltek: Selmecbányai, Bártfai, Pozsonyi, Breznóbányai, Dunaszerdahelyi, Galántai, Galgóci, Késmárki, Komáromi, Kassai, Kassa-vidéki, Lévai, Liptószentmiklósi, Malackai, Mezőlaborci, Nyitrai, Pöstyéni, Privigyei, Rozsnyói, KIsszebeni, Vágsellyei, Szenci, Szakolcai, Szobránci, Iglói, Sztropkói, Felsővízközi, Nagytapolcsányi, Tőketerebesi, Nagyszombati, Nagykürtösi, Zsarnócai járás

 

A világos színnel jelöltek: Érsekújvári és Aranyosmaróti járás

A minisztérium tájékoztatása szerint Szlovákiában eddig összesen 1 022 654 adag oltóanyagot használtak fel, a vakcina második dózisát 263 913 személy kapta meg. Jelentősen javult a szociális intézetek átoltottsága is – az intézmények lakóinak és dolgozóinak 74 százaléka kapta meg a vakcina első, 44 százaléka pedig már a második adagját.

Április végéig 292 500 Pfizer/BioNTech-, 80 400 Moderna-, 200 ezer AstraZeneca- és 26 400 adag Johnson&Johnson-vakcina érkezik Szlovákiába – áll a közleményben.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Adófelajánlás a hónap végéig

Adófelajánlás a hónap végéig

GALÉRIA: 2:0-s hazai sikerrel tért vissza a győztes útra a DAC

GALÉRIA: 2:0-s hazai sikerrel tért vissza a győztes útra a DAC

GALÉRIA: Végső búcsút vettek Fülöp hercegtől

GALÉRIA: Végső búcsút vettek Fülöp hercegtől

A többség határozott nemet mond az étkezési utalványra

A többség határozott nemet mond az étkezési utalványra

Andrej Babiš

Csehországból kiutasítottak tizennyolc orosz diplomatát

online rendelés

Júliusban vége az adómentes online rendeléseknek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.