Közélet

Így reagáltak a politikusok Kiska beszédére

Pozsony | Bugár Béla (Híd) szerint Andrej Kiska köztársasági elnök a mai felszólalásában nem az ország állapotát értékelte, hanem a kormány tevékenységét.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 13. 16:41

- TASR-felvétel

Bugár szerint nem csak a problémákat kellene látni, hanem az eredményeket is. Szerinte a kormányprogramot igenis teljesítik, ebben a köztársasági elnöknek nincs igaza. Abban ugyanakkor egyetért Kiskával, hogy hiányzik a tisztességes párbeszéd a politikából.

Peter Pellegrini miniszterelnök szerint Andrej Kiska többé nem egy pártokon felül álló köztársasági elnök, hanem egy leendő ellenzéki politikus.

Pellegrini csalódott Kiska beszédében, mivel szerinte a köztársasági elnök nem mondott semmi jót Szlovákiáról.

Pellegrini szerint Kiska sokat beszélt a jogállamiságról és az erkölcsi felelősségről, ezért ő személy szerint üdvözölné, ha a köztársasági elök férfiasan szembenézne azokkal a gyanúsításokkal, melyek az elnöki kampány finanszírozásával kapcsolatban érték.

Andrej Danko nem kritizálta Kiskát. Véleménye szerint a politikában nem kell személyesen venni a dolgokat, és úgy véli néhány javaslatból tanulhatnak és kijavíthatják őket.

 

2018. június 13. 14:14

Kiska senkit sem kímélt az ország állapotát értékelő beszédében

Az ellenzék általánosságban pozitívan értékeli Kiska beszédét.

Igor Matovič (OĽaNO) pontosan így képzeli el az ország állapotáról szóló jelentést, szerinte semmi nem maradt ki.

Veronika Remišová (OĽaNO) értékeli, hogy Kiska ismét felhívta a figyelmet a Kuciak-gyilkosságra.

Ľubomír Galko (SaS) szerint Kiska ezévi beszéde jobb volt, mint a tavalyi, méltó volt a helyzet komolyságához.

Miroslav Beblavý azt értékelte, hogy Kiska kimondta az igazságot, tekintet nélkül arra, hogy az népszerű lesz-e vagy nem. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?