Közélet

Három alkotmánybíró-jelölt mégsem vesz részt a mai meghallgatáson

Pozsony | Három alkotmánybíró-jelölt, Stanislav Irsák, Pavol Malich és Marek Tomašovič nem jelentek meg a jelöltek meghallgatásán a parlament alkotmányjogi bizottsága előtt. Távolmaradásukat előre igazolták.
TASR

2019. március 21. 10:30

- Somogyi Tibor felvétele

Malich és Tomašovič februárban is indultak az első, sikertelen jelöltválasztáson. Malichot Eduard Burda, a Komenský Egyetem Jogi Karának dékánja, valamint Lenka Praženková, a Szlovák Ügyvédi Kamara és a Bírói Tanács elnöke jelölte. Tomašovičot szintén Burda, valamint a Szlovák Végrehajtói Kamara jelölte. Irsák, a Szlovák Ügyvédi Kamara jelöltje először indul.

Az elnöki hivatal küldötte a bizottság előtt kijelentette, hogy ennek a három jelöltnek vissza kellene vonnia az indulását, mivel nem vesznek részt a meghallgatáson, és így nem lehet nekik kérdéseket sem feltenni. Róbert Madej (Smer-SD) bizottsági elnök figyelmeztetett: a bizottság csak arról szavazhat, hogy a jelöltek teljesítik-e a feltételeket. A szavazáskor a képviselők figyelembe vehetik a távolmaradásukat, ahogy az elnök is figyelembe veheti azt, amikor a megválasztott jelöltek közül fog választani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Megosztottság helyett magyar lista, valódi tartalommal

Az exit poll szerint Zelenszkij toronymagasan nyerte az ukrán elnökválasztást

Frissítve

Kétszáz fölé emelkedett a Srí Lanka-i merényletek halálos áldozatainak száma

VIDEÓ: Tigris harapott meg egy nőt Zsolnán

VIDEÓ: Centikkel tudta elkerülni az irányíthatatlan kamiont az autós

VIDEÓ: Tömegverekedés tört ki az NBA-meccsen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?