Közélet

Focus: Nem ártott a PS/Spolu-nak Truban drogos botránya, a Híd és az MKP továbbra is küszöb alatt

Pozsony | A Focus felmérése szerint a Híd és az MKP nem jutna parlamentbe.
TASR

2019. augusztus 20. 15:43

- TASR/AP-felvétel

Ha augusztus közepén tartották volna a parlamenti választásokat, a Smer-SD párt nyert volna a szavazatok 20,8 százalékát szerezve meg. A második helyen a Progresszív Szlovákia – Együtt (Progresívne Slovensko – Spolu) pártkoalíció végzett volna 14,9%-kal, a harmadikon pedig az ĽSNS 11,4%-kal. Ez a Focus ügynökség aktuális felmérésének eredményeiből derül ki, melyet 1010 válaszadó bevonásával végeztek el augusztus 13. és 19. között.

a

A felmérés eredménye szerint a parlamentbe még hat párt és mozgalom jutott volna: az SaS (7,9%), a KDH (7,3%), az SNS (7%), a Család Vagyunk (Sme rodina – 6,6%), az OĽaNO (6,1%) és az alakulófélben lévő Az Emberekért (Za ľudí – 5,5%) párt.

A parlamenti küszöböt ezúttal sem ugrotta volna meg a Híd (4,3%) és az MKP (3,5%). A többi párt összesen 4,7%-ot szerzett volna.

A felmérés eredménye szerint az SZK Nemzeti Tanácsában a Smer-SD 36, a Progresszív Szlovákia – Együtt koalíció 26, az ĽSNS 20, az SaS 14, a KDH és az SNS 12-12, a Család Vagyunk 11, az OĽaNO 10, Az Emberekért pedig 9 mandátumot szerezne.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Megtelt a pozsonyi Szabadság tér a tüntetőkkel

Augusztusban is 4,97 százalékos volt a munkanélküliség Szlovákiában

Galéria: Íme a tíz város, amelyet elözönlenek a turisták

Fico: Manipulálják a közvélemény-kutatásokat

DAC: ismét győzni kell

Navigare necesse est

Legfrissebb galériák
Olvasta már?