Közélet

Ďuriš Nicholsonová eddig fontolgatta, hogy indul a parlamenti választásokon

Pozsony | Lucia Ďuriš Nicholsonová európai parlamenti képviselő, az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) képviselőcsoport tagja eddig fontolgatta, hogy indul a jövő évi szlovákiai parlamenti választásokon, de az, hogy csütörtökön megválasztották őt az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) élére, elmondása szerint új helyzetet teremtett.
TASR

2019. július 18. 13:23

Andrej Danko és Lucia Ďuriš Nicholsonová - TASR-felvétel

Ezt csütörtökön jelentette ki a TASR hírügynökségnek.

Nicholsonová elismerte: nem számított a megválasztására, de kitüntetésnek veszi azt, és ennek fényében fog dönteni a hazai politikai tevékenységéről.

Nicholsonovát csütörtökön választották meg az EP-bizottság élére. Az 55 tagú bizottság 38 tagja szavazott mellette, 14-en ellene és hárman tartózkodtak.

Korábban a volt lengyel kormányfőt, Beata Sydlót jelölték a posztra. A lengyel EP-képviselő jelölését azonban megvétózta az Újítsuk meg Európát liberális frakció. Utóbbi tagjai elhatározták, hogy bojkottálni fogják mindazokat a bizottsági elnök- vagy alelnökjelölteket, akik olyan populista mozgalmakat, illetve olyan pártokat vagy országokat képviselnek, amelyek ellen kifogást emelt az Európai Bizottság a jogállamiság elveinek megsértése miatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Pellegrini gyorsan fog reagálni,ha beigazolódik a Jankovskával kapcsolatos gyanú

Kizárt, hogy a Dron szennyezi a levegőt – állítja a gumifeldolgozó vezetése

Liverpool–Arsenal rangadó a tévében

Megújul a vágsellyei állomás

Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

Vágányzár a Dunaszerdahely–Diósförgepatony szakaszon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?