Közélet

Danko: Szlovákia érdeke, hogy a V4 számottevő játékos maradjon az EU-ban

Berlin/Pozsony | Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke csütörtökön meghívta Wolfgang Schäublet, a német Szövetségi Gyűlés (Bundestag) elnökét a visegrádi országok (V4) házelnökeinek találkozójára, melyre a soron következő szlovák elnökség keretében kerül sor. Danko kétnapos munkalátogatáson vesz részt Németországban.
TASR

2018. április 19. 15:20

Andrej Danko - TASR-felvétel

A házelnök csütörtökön elmondta: Szlovákia arra fog törekedni, hogy megerősítse a V4 pozícióját a többi EU-tagállam pragmatikus partnereként. Hozzátette:

Szlovákia elsőrendű érdeke, hogy a visegrádi négyeket konstruktív és számottevő játékosként az európai főáramban tartsa, elsősorban az EU jövőjéről folytatott megbeszélések összefüggésében.

A házelnök szerint a szlovák elnökség egyik legfontosabb feladata a V4 és Németország közötti együttműködés megerősítése lesz. A visegrádi négyek soros elnökségét Szlovákia júliusban veszi át Magyarországtól.

Danko a V4 érdekérvényesítésének sikeres példájaként említette az EU közös piacán belüli kettős élelmiszerminőség elutasítását.
 

2018. április 16. 12:26

V4: a bajkeverők szövetsége

A Németország és a négy, összesen 64 milliós összlakosságú közép-európai ország – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – közötti kereskedelmi forgalom tavalyelőtt meghaladta a 256 milliárd eurós értéket.

Németország ebben az évben Kínával folytatta a legintenzívebb kereskedelmet, ennek mérlege 170 milliárd euró volt.

Danko németországi látogatása végén virágcsokrot helyezett el annál az emlékműnél, amely a V4 országainak a berlini fal leomlásához való hozzájárulására emlékeztet. Az emlékművet tavaly júniusban leplezték le a Bernauer Strassén.

2018. április 18. 12:23

Danko kritizálja Pellegrinit
Önnek ajánljuk

Hol itt az igazság?

Az ország nagy részén talaj menti fagyokra kell számítani

Elhozta a három pontot Nagymihályból a DAC

Ütések, migránsok, kivezényelt gyerekek – EP-kampány Magyarországon

Sűrű füst, kiabálás és vér - egy utas számolt be a pozsonyi buszbalesetről

Négyszáz program a Budapesti Könyvfesztiválon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?