Danko diplomatákkal reggelizett

Andrej Danko
Pozsony |

Andrej Danko, a parlament elnöke kedden az EU-tagállamok Szlovákiában működő külképviseleteinek diplomatáival reggelizett. A találkozóra az Európai Unió Tanácsának osztrák elnöksége apropóján került sor. Erről a parlament kommunikációs osztálya tájékoztatott.

 

Danko biztosította a diplomatákat arról, hogy Szlovákia továbbra is az európai projekt szilárd támogatója marad. „Viszonylag fiatal és kicsi államként, amely azonban gazdag történelemből meríthet, nagyon jól megértjük a nemzetközi kapcsolatok törvényszerűségeit. Tudatosítjuk, milyen sokat jelent nekünk a szövetség és a partneri együttműködés, melyet igyekszünk egyenlő mértékben kiterjeszteni mind a négy égtáj felé” – fogalmazott a házelnök. Hozzátette: Szlovákiának van saját álláspontja, amely kritikus is lehet.

Danko megemlítette, hogy az osztrák elnökség keretében foglalkoznak a szubszidaritás elvének érvényesítésével a döntéshozásban, mely utóbbival Szlovákia is azonosul. „Ezzel összefüggésben fontos a nemzeti parlamentek szerepe, melyeknek aktívan, időben és felelősen kell fellépniük az európai törvényalkotási folyamatban” – hangsúlyozta Danko.

 

Kapcsolódó cikkünk

Hozzátette: a parlamentek személyesítik meg a képviseleti demokráciát nem csupán nemzeti, hanem európai szinten is, nem utolsó sorban pedig ezek „az Unió mint olyan legitimitásának a tartópillérei”.

A házelnök a találkozó végén Szlovákia teljes támogatásáról biztosította az EU Tanács elnöki tisztségét betöltő Ausztriát. „Készek vagyunk együttműködni az aktuális kérdések megoldásában, bilaterális szinten és a visegrádi csoport szintjén is, melynek jelenleg Szlovákia az elnöke” – zárta Danko.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?