Közélet

Bugár: Nincs gyűlölködés a Híd és az SNS között

Pozsony | Nincs gyűlölködés az SNS és a Híd párt között, és semmi olyasmi, amit ne lehetne megoldani. Ezt Bugár Béla, a Híd elnöke jelentette ki szerdán, reagálva az SNS korábbi támadásaira a párt egyes tagjai ellen. Az efféle támadások Bugár szerint nem indokolják az előrehozott választásokat.
TASR

2018. augusztus 15. 11:25

- Somogyi Tibor felvétele

„Tudom, hogy egyeseknek mindig az lenne a legjobb, ha úgy érnék el az előrehozott választásokat, hogy valaki más legyen a felelős” – mondta el a TASR hírügynökségnek, hozzátéve: már elég régóta van a politikában ahhoz, hogy valakinek az eszközévé váljon. Állítása szerint a verbális támadásokat kétoldalú tárgyalások formájában oldják meg, vagy a Koalíciós Tanács ülésén beszélik meg a partnerrel.

A közelmúltban indított támadásoknak Bugár nem tulajdonít nagy jelentőséget. Úgy véli, az SNS egyes képviselői azért támadják a pártját, mert ezt tanulták meg még Ján Slota idejében.
 

Az utóbbi egy évben az SNS verbális támadást indított Ondrejcsák Róbert, a védelmi minisztérium és Peter Krajňák, az oktatási minisztérium államtitkára, Lucia Žitňanská volt igazságügy-miniszter, Mária Patakyová, a Híd által jelölt ombudsman, legutóbb pedig Cséfalvay Katalin, a parlament külügyi bizottságának elnöke ellen.

2018. augusztus 9. 08:09

Cséfalvay: Nem értem az SNS reakcióját

Andrej Danko, az SNS elnöke a napokban keményen odaszólt Bugár Bélának is, miután utóbbi azt ecsetelte, hogy a pártja kilép a koalícióból abban az esetben, ha beigazolódik, hogy a szlovák állami szervek tudatosan és aktívan részt vettek a vietnámi állampolgár elrablásában. Danko a médián keresztül azt üzente a Híd elnökének, hogy zavarja őt a koalícióból való kilépésről szóló kijelentése, és ha Bugárnak nem tetszik ez a koalíció, cselekedjen.

„Én a tények alapján döntök. Nem arról van szó, hogy jól érzem-e magam a koalícióban, vagy sem. Ez arról szól, hogy részesei voltunk-e az emberrablásnak, vagy sem. Ha igen, nekem senkinek nem kell tanácsot adnia, hogy mit kell tennem” – mondta a TASR-nek Bugár. Hozzátette: ha a gyanú nem igazolódik be, bocsánatkérést fog követelni azoktól, akik terjesztették.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

„Megalázták az alkotmánybíró-jelölteket”

A kórházban lesz az új endokrinológiai szakrendelő Komáromban

GALÉRIA: Elindultak a traktorok, Pozsonyba tartanak

Feloldják a jegesmedve-invázió miatt elrendelt szükségállapotot Novaja Zemlján

Újabb forgalomkorlátozások a D4-es és R7-es út építése miatt

Komárom már nem külső végrehajtókon keresztül fogja behajtani az adósságokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?