Közélet

Bugár nem mondta meg, a Híd támogatni fogja-e Ficót az alkotmánybíró-választáson

Pozsony | Bugár Béla, a Híd elnöke nem árulta el, hogy a pártja támogatni fogja-e Robert Ficót, a Smer-SD elnökét az alkotmánybírójelölt-választáson. Nem mondta meg azt sem, hogy ha ő nyerné az elnökválasztást, kinevezné-e Ficót alkotmánybírónak.
TASR

2019. január 14. 13:30

Képarchívum - TASR-felvétel

„Ez még messze van” – mondta Bugár a hétfői sajtótájékoztatóján, melyen bejelentette: összegyűlt a megfelelő számú aláírást ahhoz, hogy indulhasson az elnökválasztáson. A petíciót hétfőn adta le a parlamentben.

Bugár az alkotmánybírójelölt-választással összefüggésben meg akarja várni a pályázók nyilvános meghallgatását, amely január 23-án kezdődik. „A parlamenti ülés előtt, ahogy mindig, frakcióülést fogunk tartani (január 28.), melyen eldöntjük, melyik 18 jelöltet fogjuk támogatni” – tette hozzá a Híd elnöke.

 

2019. január 14. 11:36

Bugár leadta az elnökjelöltséghez szükséges aláírásokat

Bugár egyben hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a parlament megválassza a 18 alkotmánybíró-jelöltet, akik közül az államfő aztán kiválaszthatja a kilenc új alkotmánybírót.

A képviselőknek a január 29-én kezdődő parlamenti ülésen kellene megválasztaniuk a 18 alkotmánybíró-jelöltet. Közülük az államfő nevezi majd ki a kilenc új alkotmánybírót. A kinevezett bírók 12 éves megbízatási ideje azzal a nappal kezdődik meg, amikor leteszik az esküt az Alkotmánybíróságon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kiska: a KTAG elleni eljárás Fico bosszúja

Frissítve

Általános sztrájkra készülnek az elégedetlen gazdák

Frissítve

Matečná rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezet be a lengyel hús miatt

Frissítve

VIDEÓ: A feldühödött gazdák trágyát dobáltak az Agrárkifizető Ügynökség épülete elé

Nő a drogfogyasztás a roma telepeken

Veterán versenyző, új motivációval

Legfrissebb galériák
Olvasta már?