Közélet

Az ellenzék leváltaná Sakovát

Pozsony | Az ellenzék képviselői felszólították a kormányfőt, hogy a vietnámi férfi elrablásának ügyével összefüggésben váltsa le Denisa Saková (Smer-SD) belügyminisztert. Nem zárták ki, hogy ha ezt nem teszi meg, rendkívüli parlamenti ülés összehívását fogják indítványozni a tárcavezető leváltása végett. Mindez az OĽaNO, Sme rodina és az SaS csütörtökön kiadott, közös nyilatkozatából derül ki.
TASR

2018. október 4. 16:21

Denisa Saková - TASR-felvétel

Az ellenzéki SaS párt már kedden (10. 2.) is követelte a belügyminiszter lemondását. Csütörtökön csatlakozott a követeléshez a többi parlamenti ellenzéki mozgalom is. Közösen felszólították Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőt, hogy váltsa le a minisztert, most a válaszára várnak. Amennyiben nem tesz eleget a követelésnek, a következő lépés a rendkívüli ülés összehívásának indítványozása lehet. „Tárgyalunk a rendkívüli ülés lehetőségéről. Feltételezzük, hogy az aláírásokat gyorsan összegyűjtenénk” – jelentette ki Boris Kollár, a Sme rodina mozgalom elnöke. Azt, hogy a partnerekkel tárgyalnak a további lépésekről, Natália Blahová, az SaS, és Veronika Remišová, az OĽaNO frakcióvezetője is megerősítette.

2018. október 3. 17:46

Saková nem gondolja, hogy Ficónak hozzáférése lenne a Kuciak-gyilkosság nyomozati aktáihoz

Az ellenzék szerint a miniszter többször is tagadta, hogy tavaly júliusban a szlovák kormánygép fedélzetén tartózkodott volna az elrabolt vietnámi állampolgár, Trinh Xuan Thanh. „Tette ezt a német nyomozó szervek vizsgálati eredményei ellenére, melyek rámutattak a szlovák szálra. Az állam, az állam külföldi és a szlovák állampolgárok között elterjedő hírneve, valamint magának Denisa Sakovának a hírneve szempontjából is elengedhetetlen, hogy távozzon a hivatalából. Személyével kapcsolatban súlyos összeférhetetlenség áll fenn” - áll a kormányfőnek küldött ellenzéki felhívásban.

Trinh Xuan Thanht tavaly júliusban rabolhatta el a vietnámi titkosszolgálat Németországban, hogy Szlovákián keresztül Vietnámba hurcolják őt. Az emberrabláshoz egy szlovák kormánygépet is felhasználhattak. Az ügy kivizsgálása Szlovákiában és Németországban is tovább folytatódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

2040-re 2,5 millióval csökkenhet a V4-ek lakossága

Sima finn és orosz siker, hétfőn kiesési derbik a hoki-vb-n

TRAGÉDIA: Medencébe fulladt egy kétéves kisfiú a Besztercebányai járásban

62 ezer eurót felejtettek egy vonaton

Czucz Enikő: Skandalon

VIDEÓ: Eddig nem látott képekkel emlékezett meg a hercegi pár tavalyi esküvőjéről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?