Közélet

Nehezebb tesztekre kell felkészülni az autósiskolákban

Akinek év végéig sikerül elkezdenie az autósiskolában a tanfolyamot, az fellélegezhet, mert még a régi szabályok szerint összeállított tesztek alapján fogják felmérni a tudását. Jövő januártól viszont megváltozik az írásbeli tesztek formája, a kötelező kérdések száma és a vizsgázás helyszíne is. Milyen változásokra számíthatnak?
author
Demecs Péter

2022. november 8. 10:55

autóiskola k
Az eddiginél jóval több kérdésből fogják összeállítani a teszteket, így lényegesen több szabályt kell majd megtanulni azoknak, akik jogosítványhoz szeretnének jutni. - Szlovák Kormányhivatal

Szlovákia az Európai Unió azon utolsó országai közé tartozik, ahol az autósiskolák kliensei az elméleti tudásuk felméréshez még papíralapú tesztlapokat kapnak. Jelenleg érvényes, hogy 20 perc alatt 27 kérdésre kell válaszolni, az adott tesztet az előre összeállított 35 tesztlapból válasszák ki. A helyes válaszért különböző pontszámot lehetett elérni, a legegyszerűbb kérdések megválaszolásáért egy, a legnehezebbekért pedig négy pont jár, összesen pedig 55 pontot szerezhetnek, ám a vizsga elméleti részének abszolválásához minimum 50 pont kell.

Új tesztek

Újonnan a tesztlapokat már nem a vizsgabiztos, hanem egy számítógépes rendszer fogja véletlenszerűen kiválasztani, így a vizsgán minden egyes személy teljesen egyedi tesztet fog kapni más-más kérdésekkel. A törvényhozók szerint ennek köszönhetően jelentősen csökken a korrupció lehetősége is, ugyanis a vizsgáztató nem tudhatja előre, melyik tesztet kapja meg a diák, ráadásul már nem az autósiskola alkalmazottjai, hanem az erre szakosodott rendőrök, vizsgabiztosok fogják felügyelni a vizsgát. Nem mintha eddig napirenden lett volna a korrupció minden autósiskolában, tény viszont, hogy a jelenlegi tesztelés egyszerűen túl nagy lehetőséget ad az eredmények befolyásolására.

Az elektronikus tesztelésnek köszönhetően a jogosítvány igénylőinek sokkal több ismeretet kell majd elsajátítaniuk, s ugyanakkor rövidebb idő alatt lényegesen több jelentkezőt tudnak majd letesztelni a jelenleginél jóval objektívabb feltételek mellett.

A online rendszer legnagyobb előnye, hogy folyamatosan frissítheti a kérdéseket, így kiegészítheti a vizsgákat új kérdésekkel, de törölheti azokat, amelyek már aktualitásukat vesztették. A tesztet angol és magyar nyelven is elvégezhetik majd.

Több kérdés

Egy tesztnek már 40 kérdése lesz, a kitöltésre pedig 30 perc áll rendelkezésre. Újdonságnak számít az is, hogy míg eddig az elméleti tesztet legtöbb kétszer lehetett megismételni, 2023-tól már három lehetőség lesz az abszolválásra.

Bár nem lesznek előre kidolgozott tesztlapok, mint most, hiszen a rendszer minden egyes tesztet véletlenszerűen kiválasztott kérdésekből fogja összeállítani, ez sem jelenti azt, hogy nem próbálhatják ki a vizsgát. Az új tesztek ugyanis gyakorlás miatt elérhetőek lesznek a belügyminisztérium honlapján.

Az adatbázis becslések szerint több mint 1500 kérdést fog tartalmazni, ezekből lesz a vizsgán véletlenszerűen összeállítva az adott tesztlap. Ez jelentős változás, ha belegondolunk, hogy jelenleg csak a már említett 35, előre összeállított tesztlapból válogatnak. A vizsga elméleti része tehát értelemszerűen nehezebb lesz, ám a teszt formája nem változik, továbbra is minden kérdésnél három lehetséges válaszból kell majd kiválasztani a megfelelőt.

Az autósiskolák 2023-tól már csak az oktatásért lesznek felelősek, a tesztet máshol fogják elvégezni.
Az autósiskolák 2023-tól már csak az oktatásért lesznek felelősek, a tesztet máshol fogják elvégezni. - Szlovák Kormányhivatal

Nyolc kérdés érinti majd általánosan a közúti közlekedés szabályait; két kérdés szól a sebességkorlátozásokról vagy arról, kinek kell milyen helyzetben előnyt adni; nyolc kérdésben fogják felmérni, ismerik- e a közlekedési táblákat; négy kérdés szól majd arról, mennyire tudnak kezelni bizonyos közlekedési helyzeteket; egy kérdés vonatkozik a baleset esetén való teendőkre és kötelességekre; három kérdés érinti a gépjárművezetés elméleti részét; további kettő a gépjárművezetéshez szükséges iratok érvényességével lesz kapcsolatos; két kérdésben fogják felmérni, ismerik-e a gépjárművek üzemben-tartásával kapcsolatos szabályokat; nyolc kérdés szól a közúti forgalomban való biztonságos közlekedés alapelveiről, kettő pedig a gépjárművek felépítéséről és karbantartásáról.

Az új rendszerben a maximálisan elérhető pontszám 100 lesz, viszont minimum 90 pontot kell majd elérni. Csak ezután mehetnek a gyakorlópályára, ahol parkolásból kell helytállni a rendőr előtt, majd ezt követi a gyakorlati rész a közúti forgalomban. A jogosítványt igénylők technikai tudását, tehát például azt, hogy tudják-e, hogy működik a váltó, hogy hogyan kell ellenőrizni az autóban az motorolaj megfelelő szintjét, már szerencsére nem ellenőrzik szóbeli vizsgán, és ez jövőre sem fog megváltozni.

Új helyszín

A teszteket többé már nem az autósiskolákban, hanem a közlekedési hivatalokban, a közlekedésrendészet ügyfélszolgálati központjaiban vagy a járási hivatalokban fogják elvégezni. Ez annyit jelent, hogy az autósiskola már csak szigorúan az oktatásért fog felelni, az elméleti tesztelés a vizsga gyakorlati részével együtt már nem az autósiskola kompetenciája lesz. Arról, hogy kell majd elvégezni a vizsgát, értelemszerűen az adott autósiskola tájékoztatja majd klienseit. Mint említettük, az új szabályok 2023 január 1-től lépek hatályba.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Az Új Szó-stúdió vendégei (balról): Dudás Tamás, a Páneurópai Egyetem Gazdasági Karának dékánja és Gál Zsolt politológus, közgazdász, a pozsonyi Comenius Egyetem Politológiai Tanszékének oktatója (Miroslav Mikas felvétele)

Új Szó-stúdió: ki okozza az inflációt, Moszkva vagy Brüsszel?

alapok

Befektetők kontra infláció: már csak a részvény- és ingatlanalapok segíthetnek

parlament k

Ipsos: A koalícióból való kilépése óta csökken az SaS népszerűsége

vonatbaleset

Még nem végeztek a komáromi vasúti baleset következményeinek felszámolásával

Új Szó

Miről ír a keddi Új Szó?

f

KVÍZ: Mérd fel a tudásod ezzel a 8 kérdéssel!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.