Közélet

A Híd és az MKP is reagált a Gorilla-hangfelvételre

Pozsony | A Híd párt ismételten hangsúlyozza a Gorilla-ügy kivizsgálásának fontosságát. Szorgalmazza továbbá azt is, hogy adekvát módon büntessék meg azokat, akik ebben az ügyben bűncselekményeket követtek el. Králik Róbert, a Magyar Közösség Pártja szóvivője továbbá rámutatott: a Gorilla-ügy szereplői közül senki sem tagja az MKP-nak.
TASR

2019. október 17. 08:18

Bugár Menyhárt
- Somogyi Tibor felvétele

Magdeme Klára, a Híd szóvivője olyan pártként írta le a Hidat, amely elutasítja a politikai korrupciót és tiszteletben tartja a politikai felelősségvállalás szükségességét. A párt meggyőződése továbbá, hogy azoknak a politikusoknak, akik különféle lakásokban, titokban találkoztak olyan személyekkel, akiknek közük lehet a Gorilla-ügyhöz vagy Ján Kuciak újságíró meggyilkolásához, át kellene értékelniük a tetteiket, és vállalniuk kellene a politikai felelősséget.

„A Gorilla-ügy állítólag részben az egykori Magyar Koalíció Pártját is érinti. A Magyar Közösség Pártja azonban nem azonos ez utóbbival. A párt 2007 és 2010 között megtisztuláson esett át. A Gorilla-ügyiratban említett szereplők közül már senki sem tagja a pártunknak”

– hangsúlyozta Králik. Hozzátette: ha beigazolódik, hogy a nyilvánosságra hozott hangfelvétel valódi, és a nyomozócsapat eljárásokat fog indítani, az MKP támogatni fogja, hogy az érintettek feleljenek a tetteikért.

Szerdán több szlovákiai szerkesztőség címére is küldtek egy e-mailt a Gorilla-hangfelvétel linkjével. A hanganyag egyik állítólagos megszólalója, Jaroslav Haščák, a Penta pénzügyi csoport társtulajdonosa már kilátásba helyezte, hogy büntetőfeljelentést tesz az ügyben. Egyben kétségbe vonta a felvétel eredetiségét.

A hangfelvétel egy pozsonyi, Vazovova utcai lakásban készülhetett. A Gorilla-ügyirat, melyet névtelenül tettek közzé 2011 decemberében, azt az állítólagos beszélgetést tartalmazza, amelyet Haščák folyatott különféle politikusokkal a 2005-ös és 2006-os állami üzletekről és az ezekkel kapcsolatos jutalékokról. A hangfelvétel szerint Robert Fico, a Smer elnöke is járt a lakásban.

A Gorilla-hangfelvételt a rendőrség 2018 decemberében találta meg Marian Kočner vállalkozó házában. Az eredetiségét Lukáš Kyselica, a Gorilla-üggyel foglalkozó nyomozócsapat volt főnöke is igazolta.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Mózes: „December elején kész lehet a közös program”

Wales–Magyarország és Szlovákia–Azerbajdzsán selejtező a tévében

Az Összefogás 144 megoldást mutatott be

Tragikus baleset az árvai vízduzzasztón

Mindent, ami ősi, megmásíthatatlan

A „remekül nézel ki” kegyes hazugsága

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!