Közélet

A Híd a nyílt alkotmánybíró-választást támogatja, a Smer nem

Pozsony | A Híd egy hétfőn délelőtt kiadott sajtónyilatkozatban jelezte, hogy komoly aggályai vannak az alkotmánybírók titkos megválasztása kapcsán, ezért a párt a nyílt szavazást támogatja.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 11. 12:22

Képarchívum - TASR-felvétel

A Híd felháborodva figyeli, ahogy a háttérben különböző taktikai egyezkedésbe kezdtek egyes pártok, jelentette ki Debnár Klára szóvivő. Ezzel arra az információra utalt, hogy a a Smer egyes sajtóhírek alapján már Kotlebáékkal egyeztetett az akotmánybíró-választásról, így keresve támogatást Robert Ficónak. Erik Tomáš smeres képviselő a hétvégén jelezte, hogy pártja a titkos szavazást támogatja, ellentétben a Híddal. A Híd elnöke, Bugár Béla már korábban arról beszélt, hogy a párt képviselőinek nem javasolják Robert Fico alkotmánybíró jelöltté választását, ezért egyeztethet a Smer Kotlebáékkal. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ma újra futballünnep lesz Dunaszerdahelyen

DAC-Slovan a magyar és a szlovák tévében

Tiltakoznak a kiállított melltartók és bugyik ellen

21 Savage szabadlábon

Miből él az elnökjelölt?

Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?