Hoppá

Sikkasztás miatt némult el a vatikáni kórus

Vatikán | Megerősítette a Vatikán a sajtóértesüléseket, hogy pénzügyi visszaélések miatt vizsgálat folyik a Sixtus-kápolna kórusa, a világ legrégebbi, több mint fél évezrede alapított énekkara ellen.
MTI

2018. szeptember 16. 19:54

TASR/AP-felvétel

A Vatikán sajtóosztályának közleményéből csak annyi derül ki, hogy a Ferenc pápa által engedélyezett vizsgálatot hónapokkal ezelőtt indították „egyes gazdasági-adminisztratív ügyekben”, és az jelenleg is folyik.

A La Stampa napilap úgy értesült, hogy csalás, sikkasztás és pénzmosás gyanúja merült fel a világhírű Coro della Cappella Sistina két vezetője ellen, Michelangelo Nardella adminisztratív igazgató és Massimo Palombella szaléziánus esperes, a társulat művészeti vezetője ellen.

Az újság szerint a két igazgató számlát nyitott az egyik olasz banknál a koncertekből származó bevételek letétbe helyezésére, de a pénzből személyes kiadásaikat fedezték.

Nadellát júliusban egy más szabálytalanság miatt már felfüggesztették tisztségéből. A kórus nyári egyesült államokbeli turnéját júliusban minden hivatalos magyarázat nélkül törölték.
 

A Sixtus-kápolna énekegyüttest 1471-ben alapították,  a kórus énekel a pápai miséken, emellett koncertezik szerte a világban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Még soha nem vonultak ennyien a Pride-on

Csak a legerősebb hazai tejtermelők maradtak talpon

Burgenland, a mesebeli táj

Richter: Nem fenyegetnek csoportos elbocsátások

Meghalt „Európa arca”

Legfrissebb galériák
Olvasta már?