Hoppá

Négyszáz leszármazottjával ünnepelte 104. születésnapját egy holokauszttúlélő

Jeruzsálem | Mintegy 400 leszármazottjával ünnepelte 104. születésnapját Shoshana Ovitz holokauszttúlélő szerdán Jeruzsálemben a Siratófalnál.
MTI

2019. augusztus 8. 18:27

- Képarchívum

Az asszonynak az auschwitzi haláltábort sikerül túlélnie. A világháború után hozzátartozóit keresve Shoshana találkozott unokatestvérével, Dov Ovitzcal, aki feleségét és négy gyermekét veszítette el a holokausztban. Összeházasodtak, egy ausztriai menekülttáborban megszületett első gyermekük. Később kivándoroltak Izraelbe, ahol Haifa kikötővárosban nevelték fel négy gyermeküket, két fiút és két lányt.

Izraeli hírportálok jelentése szerint a matrónának az volt a kívánsága, hogy születésnapja alkalmából összes gyermeke, unokája, dédunokája és ükunokája gyűljön össze a gonosz legyőzésének szimbólumaként. Szerdán este a Siratófalnál készült nagy családi fotó, amelyen az ünnepelt kerekesszékben látható egy kisfiúval. 

A legidősebb, Belgiumban élő unoka, Panini Friedman szerint a gigantikus családi összejövetel megszervezése nem volt könnyű, a világba szétszóródott leszármazottak mintegy 10 százaléka az erőfeszítések ellenére sem tudott megjelenni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?