Hoppá

A nézők közé lökte társát egy cirkuszi elefánt

Osnabrück | Állatvédők a vadállatok cirkuszi szereplésének betiltását követelték csütörtökön Németországban az után, hogy egy cirkuszi elefánt előadás közében meglökte társát, amely a megrémült nézőközönségben landolt.
MTI

2018. július 5. 19:54

- TASR/AP-felvétel

Az eset szerdán történt a nyugat-németországi Osnabrück városában, ahol a Krone cirkusz porondján három ázsiai elefánttal mutatták be számukat az artisták, amikor az egyik állat véletlenül ellenkező irányba fordult, nagyot taszítva társán.

A közönség soraiban egy néző a lábán kisebb sérülést szenvedett, őt a helyszínen elsősegélyben részesítették, és a műsor rövid szünet után folytatódott - mondta Frank Keller, az állatok jólétéért felelős cirkuszi illetékes.

A Peta állatvédő szervezet szóvivője a vadállatok cirkuszi szereplésének betiltására szólított fel. "A vadállatokat nem lehet cirkuszi körülmények között rendesen gondozni és ellátni, ezért be kell tiltani alkalmazásukat cirkuszban" - hangoztatta Yvonne Würz. 

Frank Keller elutasította a követelést, mondván, "csupán baleset történt, ami sajnos cirkuszokban is előfordul".

2018. június 7. 09:17

Sétálni ment egy elefánt egy német állatkertből (videó)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?