Hoppá

A német vasút költségén üdültek a lakók a vágányjavítás alatt

Szállodában "üdült" egy német pár, míg a vasút nagy zajártalommal járó vágányjavítást végzett otthonuk mellett egy-egy hétvégén, a költségeket a Német Államvasutak (DB) állta
MTI

2019. június 17. 18:40

- Fotó: pixabay

Heinz Dieter Kimpel és felesége, aki a Rajna partján fekvő Kaubban lakik, májusban egy hétvégét tölthetett szállodában az észak-rajna-vesztfáliai Grevenbroichban, amely kétórányi autóra fekszik a lakhelyüktől, és egy hétvégét a jóval távolibb, ám számos kikapcsolódási lehetőséget kínáló bajorországi Bad Kissingen fürdővárosban. A középkategóriás szállodai szobák éjszakánkénti 80 eurós költségét a Német Államvasutak (DB) állta. A házaspár elégedett azzal, ahogyan a vasúttársaság megkímélte őket a vágányjavítás éjszakai zajától.

Ha otthonukban maradtak volna, egész éjjel a pályamunkásokat az áthaladó vonatok veszélyére figyelmeztető sziréna hangját hallgathatták volna. 

Az esettel kapcsolatban a DB szóvivője elmondta, hogy a vasút menti, zajártalommal sújtott lakosok közül távolról sem mindenki kap "olcsó üdülést", általában igyekeznek elkerülni az éjszakai munkavégzést vagy a minimálisra leszorítani a lármát, amivel a munka jár, olykor mobil zajvédő falat helyeznek ki. 

Az építési szabályzat zajártalomra vonatkozó előírásai határozzák meg, hogy ki jogosult szállodai elhelyezésre, ami csak ritkán fordul elő, a konkrét körülményektől függően. A középkategóriás szállodára a vasút tesz javaslatot, vagy az érintettekkel közösen választják ki - mondta el a szóvivő. 

Az ügy kiváltotta azoknak a Kaub am Rhein-i lakosoknak a tiltakozását, akik ugyancsak szenvedtek az éjszakai munka zajától, de nem kaptak semmiféle kárpótlást, mert a munkaterülettől távolabb laknak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Összefogásra buzdító akciók

A DAC célja újra Európa

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Jövőre kezdődhet az idegenrendészet dunaszerdahelyi fiókjának felújítása

WHO: Magas cukortartalmúak és a babák számára nem megfelelőek a bébiételek

Nagy meleg, száznál több futó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?