Hoppá

A jövő zenéje? Pezsgőtabletták feloldódásának hangját rögzítette lemezre egy svéd művész

Fájdalomcsillapító hatású pezsgőtabletták feloldódásának hangját rögzítette hanglemezre egy svéd művész, aki egy hathónapos kreatív kísérlet keretében kutatta a tökéletes sistergő hangot.
MTI

2019. március 26. 14:18

Alexander Höglund - Képarchívum

Alexander Höglund a világ különböző tájairól rendelt pirulákat és tesztelte le őket, míg végül egy német fájdalomcsillapítót nevezett meg győztesként.

"Azzal kezdtem, hogy meghallgattam egy sor pezsgőtabletta feloldódását és kiválasztottam közülük azt a tízet, amelyről úgy gondoltam, hogy a legjobb és a legviccesebb a hangzása"

- idézte fel a férfi.

Hozzátette: "különböző típusú poharakkal, eltérő vízmennyiségekkel és más-más hangrögzítési környezettel kellett kísérleteznem, hogy megtaláljam a legjobb feltételeket ennek a kis hangnak a rögzítéséhez".

Höglund szerint a pezsgőtabletták sistergése tökéletesen illik a régi stílusú hanglemezekhez. A kísérlet nyomán született Substance című alkotást rögzítő hanglemezen vicces és szomorú hangok keverednek egymással.

"Számomra van valami humoros és nagyon megszokott az épp feloldódó Treo vagy Alvedon hangjában, de valami nagyon komoly is fellelhető ebben a hangban" - jegyezte meg a művész. "Ha valaki például krónikus betegségtől vagy valami egyébtől szenved, akkor számára teljesen más jelentéssel bírhat ez a hang" - fűzte hozzá Höglund.

Íme, az egyik szerzemény:

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A Kuciak-gyilkosság ráirányította a figyelmet az újságírók biztonságára

Külföldi kezelés: nem fizet mindent a biztosító

Hokidöntők a tévében

Frissítve

Az SaS politikusának autóját húzták ki a Garamból, a kocsi belseje csupa vér volt

Agyonlőtték a Trainspotting színészét

Ijesztő baleset: autók repültek a D2-esen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?