Gazdaság

Azt hiszi sok a dugó Pozsonyban vagy Budapesten?

Hat egymást követő évben lett ismét Los Angeles a világ legtöbb forgalmi torlódással sújtott városa 2017-ben.
MTI

2018. február 8. 18:36

TASR/AP-felvétel

Az Egyesült Államok nyugati részén fekvő városban az autósok fejenként átlagosan 102 órát töltöttek tavaly csúcsforgalmi dugókban.

Az Inrix közlekedési elemző társaság frissen közzétett Global Traffic Scorecard elnevezésű szokásos évi jelentése szerint a lista második helyén álló Moszkvában és a bronzérmes New Yorkban is átlagosan 91 órát vesztegeltek dugókban az autósok.

A tanulmány szerint az elpazarolt üzemanyagot és időt nézve a Los Angeles-i csúcsforgalmi dugókban eltöltött 102 óra fejenként 2828 dollárjába került az autósoknak, és a közvetlen, valamint közvetett költségeket nézve 19,2 milliárd dollárjába a városnak.

Az öt kontinens 38 országának 1360 nagyvárosát rangsoroló lista negyedik helyén végzett brazíliai Sao Paulóban 86, San Franciscóban 79, a kolumbiai Bogotában 75, Londonban 74, az oroszországi Magnyitogorszkban 73, a szintén oroszországi Jurgában 71, Atlantában pedig 70 órát töltöttek tavaly az emberek dugókban. Budapest 335. a világranglistán, a magyar fővárosban tavaly 24 órát ültek forgalmi torlódásban az autósok a felmérés szerint.

A mutatók szerint 2017-ben is az Egyesült Államok volt a legtöbb dugóval sújtott fejlett ország a világon. Az amerikaiak átlagosan 41 órát veszítettek tavaly az idejükből a csúcsforgalmi dugók miatt, ami átlagosan 1445 dollárjába került egy amerikai autósnak.

„A forgalmi torlódások több száz milliárd dolláros költséget rónak az Egyesült Államokra, ami veszélyezteti a jövőbeli gazdasági növekedést és a csökkenti az életszínvonalat” – húzta alá közleményében Graham Cookson, az Inrix vezető közgazdásza.

Mint fogalmazott: „ha el akarjuk kerülni, hogy a forgalmi torlódások tovább csapolják a gazdaságunkat, akkor muszáj áldoznunk az intelligens közlekedési rendszerekre, hogy kezelni tudjuk a mobilitási kihívásokat”.

Önnek ajánljuk

Az állami számvevőszék szerint is ráfizet az állam a vajkai kompra

Képernyőn a német és walesi válogatott

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?