Filmek

Elhunyt a Superman barátnőjét alakító Margot Kidder amerikai színésznő

Los Angeles | Elhunyt 69 évesen Margot Kidder, akinek legismertebb szerepe Lois Lane volt, Superman barátnője a '70-es és '80-as években.
MTI

2018. május 15. 07:51

Margot Kidder - TASR-felvétel

A színésznő vasárnap halt meg Montanában, livingstoni otthonában - közölte egy helyi temetkezési vállalat a honlapján. A halála okát nem írták meg.

A kanadai származású Kidder Christoper Reeve oldalán alakította Superman barátnőjét, az újságíró Lois Lane-t három Superman-filmben, 1978-ban, 1980-ban és 1983-ban.

 A kilencvenes évek közepén idegösszeomlást kapott, nagy feltűnést keltett a sajtóban azzal, hogy négy napra eltűnt. Később megállapították, hogy bipoláris rendellenességben szenved.

Sokáig nem kapott szerepet, ám végül sikerült visszatérnie olyan tévésorozatokban, mint a Smallville és az L Word, továbbá a Broadwayn is fellépett a Vaginamonológok című darabban 2002-ben.

2018. április 27. 15:50

KVÍZ: Mennyire ismered a Marvel-moziverzumát?

1975-ben játszott George Roy Hill A nagy Waldo Pepper című filmjében, melynek főszerepét Robert Redford alakította, 2014-ben pedig feltűnt az R.L. Stine's The Haunting Hour című thrillersorozatában, amelyért Emmy-díjat is kapott.

Kidder politikai aktivizmusáról is híres volt, kampányolt az Öböl-háború ellen, a rétegrepesztéses gázkitermelés ellen és támogatta a demokrata Bernie Sanderst a 2016-os elnökválasztási kampányban.

Kidder 2005-ben kapta meg az amerikai állampolgárságot. Háromszor ment férjhez, 1979-ben hat napig volt a felesége John Heard színésznek.

Önnek ajánljuk

Kilenc évet kapott Juraj Hossú, Henry Acorda gyilkosa

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Továbbra is elégedetlenek a pedagógusok a fizetésük miatt

Agócs Attila: A Kuciak-gyilkosság után ki kellett volna lépnünk a koalícióból

Rég nem látott sokk az olajpiacon: hamarosan még drágábban tankolhatunk

Nemesócsán ismét polgármestert választanak szombaton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?