Fekete krónika

Rejtélyes módon halt éhen egy anya és két lánya Bécsben

Bécs | Az osztrák rendőrség csütörtökön közölte, hogy a jelek szerint éhen halt az a nő és két lánya, akikre holtan bukkantak rá bécsi lakásukban a hét elején.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. május 23. 16:15

- Képarchívum, illusztráció

A 45 éves anyát és 18 éves ikerlányait önkormányzati lakásukban találták meg az osztrák főváros Floridsdorf körzetében. A boncolást követően kiderült, hogy a három nő éhen halt március végén vagy április elején.

Az első toxikológiai vizsgálat nem mutatta ki mérgezés nyomait, betörésre vagy erőszakra utaló jeleket sem találtak, de a következő hetekben további részletes vizsgálatokra kerül sor. A hatóságok szerint az sem valószínű, hogy a nőket (vagy akár csak az ikerlányokat) bezárták vagy kényszerrel tartották volna a lakásban.

Az elzártan élő, kevés kapcsolattal rendelkező család nem hagyott hátra búcsúlevelet, és élelmiszert sem találtak otthonukban.

A feltételezések szerint a tragédia az anya pszichés betegségével állhat összefüggésben. A nőről – aki többször keresett menedéket anyaotthonban –, már évekkel korábban megállapítottak mentális problémát. Hogy ez miként vezethetett az ikerlányok éhhalálához, egyelőre rejtély.

A család nem volt ismeretlen az ifjúságvédelmi hatóságok előtt, miután az iskolaköteles kort elhagyását követően a lányok 2016 őszétől nem látogatták korábbi oktatási intézményüket.

A hatóságok úgy döntöttek, hogy nincs szükség további intézkedésre, az üggyel foglalkozó illetékesek szerint semmi sem utalt arra, hogy a lányok ártalmas pszichés vagy fizikai befolyás alatt álltak volna. (HVG)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Marad a Szlovákiát is sújtó élelmiszer-embargó

Elfogadta a parlament a Lex Harabint

Šatan lett a Szlovák Jégkorongszövetség elnöke

Matovič cáfolta, hogy holnap jelentené be Zlatica Kušnírová indulását a következő parlamenti választáson

Fejlődik a szepsi „roma” iskola

Lucia Ďuriš Nicholsonová kérvényezte párttagsága felfüggesztését

Legfrissebb galériák
Olvasta már?