Egészség

Nárciszok napja - Rekord mennyiségű pénz gyűlt össze

Nem volt kellemes idő április 11-én, mégis az eddigi legtöbb pénzt gyűjtötték össze az önkéntesek: összesen 1 041 988,70 eurót, s ebben még az sms-ek értéke nincs benne. Mivel évente Szlovákiában 34 ezerrel gyarapszik a daganatos betegek száma, lesz mire fordítani ezt a pénzt.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. június 12. 08:00

A felvétel illusztráció

Az országos gyűjtésbe 789 társszervező és 15 493 önkéntes kapcsolódott be. „Hálásak vagyunk minden centért. Ebben az évben is mindent megtettünk az akció jó megszervezéséért, a bevételt a daganatos betegek különféle formájú támogatására fordítjuk” -mondta Eva Kováčová mérnök, a Rákellenes Liga igazgatója. A liga idén is folytatja a jól bevált és népszerű projektek szervezését, amelyek között meg kell említeni az ingyenes onkotanácsadást (0800 11 88 11), az ingyenes egyéni és csoportos pszichológiai tanácsadást, az egyhetes családi kirándulásokat, a betegek üdültetését, az egyszeri pénzügyi segítséget a rászoruló betegeknek, a rákos gyerekek szüleinek lakhatási lehetőség biztosítását, programok, rendezvények szervezését, a rehabilitációt a segélyközpontokban. A bevétel egy részét a felvilágosításra, a megelőzés fontosságának hangsúlyozására, modern berendezések vásárlására, a palliatív osztályokra, a hospice beteggondozásra, a betegszervezetek és az onkológiai kutatás támogatásra fordítják.

(ki)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A Focus újabb felmérése méri vonal alatt a Hidat és az MKP-t is

Újabb ellentmondás a Kuciak-gyilkosságban

2,6 millió végrehajtás leállítva

A három legfőbb közjogi méltóság elkötelezte magát az EU és a NATO mellett

Hét megyére adtak ki hőségriasztást

Danko úgy hívott meg egy diktátort, hogy előtte nem egyeztetett sem Čaputovával, sem a külüggyel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?