Nárciszok napja - Rekord mennyiségű pénz gyűlt össze

A Csallóközben a legtöbb a rákos megbetegedés

Nem volt kellemes idő április 11-én, mégis az eddigi legtöbb pénzt gyűjtötték össze az önkéntesek: összesen 1 041 988,70 eurót, s ebben még az sms-ek értéke nincs benne. Mivel évente Szlovákiában 34 ezerrel gyarapszik a daganatos betegek száma, lesz mire fordítani ezt a pénzt. 

Az országos gyűjtésbe 789 társszervező és 15 493 önkéntes kapcsolódott be. „Hálásak vagyunk minden centért. Ebben az évben is mindent megtettünk az akció jó megszervezéséért, a bevételt a daganatos betegek különféle formájú támogatására fordítjuk” -mondta Eva Kováčová mérnök, a Rákellenes Liga igazgatója. A liga idén is folytatja a jól bevált és népszerű projektek szervezését, amelyek között meg kell említeni az ingyenes onkotanácsadást (0800 11 88 11), az ingyenes egyéni és csoportos pszichológiai tanácsadást, az egyhetes családi kirándulásokat, a betegek üdültetését, az egyszeri pénzügyi segítséget a rászoruló betegeknek, a rákos gyerekek szüleinek lakhatási lehetőség biztosítását, programok, rendezvények szervezését, a rehabilitációt a segélyközpontokban. A bevétel egy részét a felvilágosításra, a megelőzés fontosságának hangsúlyozására, modern berendezések vásárlására, a palliatív osztályokra, a hospice beteggondozásra, a betegszervezetek és az onkológiai kutatás támogatásra fordítják.

(ki)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?