Utazz

Ezekbe a városokba utazzanak az éjszakai élet szerelmesei

Érdekes cikket szentelt annak a brit Telegraph, milyen álmatlanul, azaz inszomnia közeli állapotban bolyongani egy idegen városban. Elsőre furcsán hangzik ez, de a felvezetőben elmagyarázzák, van az úgy, hogy hosszú és fárasztó utazást követően érkezünk meg úti célunkhoz. Ilyenkor két választás áll előttünk: hullafáradtan ledőlünk a szálláson és alszunk másnap reggelig, vagy kómásan nekilódulunk a felfedezéseknek.
szabolaci

2018. november 16. 00:57

- Fotó: shutterstock.com

Ez utóbbihoz kívántak egy kis segítséget adni, hiszen egészen különös, földöntúli, kábító élményeket ad, ha félálomban bolyongunk egy új helyen. A cikk szerzője, Naomi Alderman például csak akkor ússza meg a migrént, ha pontosan beállítja a lefekvés és felkelés időpontjait. Ezért, ha több időzónán át utazik, akkor se térhet el ettől nagyon, mert felborul a rend, jön a kínzó fejgörcs. Így viszont cserében olyan élmények is megadatnak neki, mint sétálni hajnali 4-kor a csendes New Yorkban. És akkor most lássuk, mi a top 10 célpont, amit egy inszomniásnak ajánl:

New York, a sosem alvó város, ahol éjjel is megmászható az Empire State Building vagy kikompozhatunk a Szabadság-szoborhoz.

Tokió is van akkora metropolisz, hogy éjjel-nappal pörög: menjünk el az Akihabarába videójátékozni, együnk egyet a Sinjuku utcáiban, majd csodálkozzunk rá az éjjeli Sibuja negyedre.

Velencére is igaz, ami sok más, turisták által kedvelt városra: őrült hangyaboly az egész nappal, de éjjelre kiürülnek még az olyan helyek is, mint a Szent Márk tér.

Lisszabonra is érvényes, ami Velencére, ráadásul hajnali 3-ig simán eliddogálhatunk valamelyik szecessziós épület aljában.

Berlinben a techno folyamatosan pörög, akár Berghainban, akár Kreuzbergben, akár Neuköllnben vagyunk, de azért az éjjeli Reichstagnak is lehet szentelni pár percet.

Szingapúrban az alvás helyett a Chomp Chomp Food Centre-t ajánlják, ahol éjjel is izzanak a wokok, de este 11-ig a Bugis Street-i piacra is érdemes kinézni.

Tromsö annyira északon van, hogy a norvég városban konkrétan éjszaka sincs nyáron; télen viszont van, ilyenkor érdemes a város környéki erdőkben, hegyekben sétálni sarki fényre vadászva.

Sydney-nek a hajnal nagy erőssége: másszuk meg a Harbour Bridge ikonikus hídját hajnali 3-kor vagy ruccanjunk le a Bondi Beachre nézni a fáradhatatlan szörfösöket.

Marrákes medinája sem ismeri az éjszakát és pihenést: a Dzsemá el-Fná negyedben éjjel 1-ig sülnek a húsok és sztoriznak a nagyöreg mesélők, reggel 5-kor pedig megszólal a müezzin.

Buenos Aires nyughatatlansága abban látszik, hogy a hajnali órákban is lehet jókat enni a városban, vagy épp elmenni tangózni egyet egy szalonban. (Travelo)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Letartóztatták Ábrahám alpolgármesterét

Megszűnik a komáromi kórház mikrobiológiai osztálya

A szlovák-magyar határon folytatódik a tüntetés

Gyorsvonat elé hajtott egy autó Nagysurányban, egy anya és 11 éves kislánya szörnyethaltak

Ellenőrzött ünnepi menü

Blokád alatt van a köztévé, egyre több ellenzéki politikus jut be az épületbe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?