Zsinórban harmadszor is Golden State–Cleveland az NBA bajnoki címéért

<div>Hajnalban rajtol a kosárlabda NBA nagydöntője. Két éve a Golden State viszonylag sima 4:2-es győzelmet aratott, tavaly viszont 3:1-es vezetésről elbukta a finálét. A Cleveland akkor története első bajnoki címét szerezte meg a 4:3-mal. A mostani szezonban ismét a Warriors és a Cavaliers találkozik a nagydöntőben &ndash; sorozatban harmadszor, amire az NBA történetében még nem akadt példa.</div>

Meglepetésnek semmiképp sem nevezhető a párosítás, mindkét gárda végigsuhant az idei playoffon (a Golden State 12:0-lal, a Cleveland 12:1-gyel), bár azt hozzá kell tenni, hogy a főcsoportdöntőkben a San Antoniónak és a Bostonnak is nélkülöznie kellett néhány kulcsemberét. A Warriorsnál ellenben mindenki egészséges, már ami a játékosokat illeti. Steve Kerr vezetőedző ugyanis komoly hátfájdalmai miatt az előző körben asszisztensére bízta a csapat irányítását. Mike Brownnak mondhatni nem volt nehéz dolga, a centerüket körülvevő bivalyerős brigád (Curry, Durant, Thompson, Green) elég gyorsan lerendezte a meccseket. „Izgalmas sorozatra számítok, bár ha a saját játékunkat fogjuk hozni, ki tudja, hogy nem lesz-e rövidebb a tavalyinál” – nyilatkozta Draymond Green. Optimizmusa érthető, a kétszeres MVP Stephen Curry mellé a szezon előtt érkezett Kevin Durant (a 2013/14-es idény legértékesebb játékosa) remekül megértik egymást a pályán. Az alapszakaszban ritka jó mérleggel zárt együttes (67 győzelem, 15 vereség) végső sikerére nem véletlenül fizetnek majdnem háromszor kevesebbet a fogadóirodák, mint clevelandi győzelem esetén. A Cavaliersnál ugyanis minden továbbra is LeBron Jamesről szól. A zsinórban hetedik (!) nagydöntőjére készülő 32 esztendős sztár nemrég taszította le az örökranglista trónjáról Michael Jordant, átvéve a playoffban legtöbb pontot szerző kosaras titulusát. Ám a mágikus 23-as mind a hat fináléját megnyerte annak idején a Bullsszal, James pedig egyelőre csak három aranygyűrűt gyűjtött eddig. „A Warriors három éve a legjobb csapat az NBA-ben. Most az eddigieknél is nehezebb lesz ellenük, támadásban, védekezésben, mentálisan és fizikálisan is” – vélekedik James az esetleges címvédésről, aki a legutóbbi, Miamihoz fűződő duplázásnak (2012-ben és 2013-ban) is részese volt. Clevelandban a „heates” időszakához képest kevésbé veretesebb James király „kiszolgálószemélyzete” (talán Kyrie Irving közeledik lassan a sztárság felé), ugyanakkor nagyon masszív és hosszú a kispad, ami egy hosszabb szériában akár döntő tényező is lehet.Az egyik fél négy győzelméig tartó sorozatát a Golden State kezdi hazai pályán. (ot, sita)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?