Zselízi siker a presztízscsatán

Zselíz |

<p>Az elmúlt idényben élmezőnyben végzett alakulatok izgalmas, látványos, jó iramú összecsapásán megérdemelt hazai győzelem került a jegyzőkönyvbe a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának szombati zselízi összecsapásán.</p>

A hazaiak és a tardoskeddiek is gólokban gazdag meccsen produkált győzelemmel rajtoltak el, ezért mindkét kollektíva szurkolótábora hasonlóan eredményes folytatásra számított. „Sajnos, Bátora Boriszt és Haluza Szilvesztert nyaralás, Alakszát pedig kisebb balesete miatt ma kénytelenek vagyunk nélkülözni” – kesergett a találkozó kezdete előtt Ágh Zoltán, a tardoskeddiek klubelnöke. A hazaiak kezdtek jobban. A 2. percben Kokoška közelről leadott lövését hárította Batyka, majd Sál szabadrúgása centiméterekkel szállt mellé. A 16. percben a tardoskeddiek veszélyeztettek, Ludas fejesénél azonban baj volt az irányzékkal. Pár perc elteltével Bátora Dániel nem tudta jól lekezelni a labdát, technikai hiányossága miatt oda lett a góllal kecsegtető helyzet. Nem sokkal később Dikácz löketét a gólvonalról fejelte ki Karkó. A 24. percben Ludas távoli lövését Straňák magabiztosan védte. Két perccel később Kokoška kapott jó indítást, a hazaiak csapatkapitánya Batykát elfektetve higgadtan az üres kapuba gurított (1:0). Tíz perccel az első játékrész befejezése előtt Csabai távoli lövése a léc felett süvített el. A hajrában Tóth szöktette Kokoškát, a vendégek hálóőre rossz ütemben mozdult a labdára, a hazai csatár kisodródva csupán az oldalhálót találta el. Már mindenki a szünetet várta, amikor Valach Sálhoz továbbított, aki élesen a jobb sarokba célzott (2:0).

A félidei pihenő utáni folytatásban előbb Dikácz előtt adódott gólszerzési lehetőség, a csatár azonban a jobb kapufa mellé durrantott. A 60. percben Kokoška verekedte be magát a tizenhatoson belülre, Batyka azonban a helyén volt. A továbbiakban először Rotík Sebastián élesen a bal kapufa mellé lőtt, majd Janšík gólját a játékvezető les címén érvénytelenítette. A 75. percben a csereként beállt Lakatos távoli lövését hatástalanította Straňák, a hazaiak ifjú hálóőre Dikácz bombájánál is remekelt. A presztízscsata hajrájában még Kokoška és Gál elpuskázott ziccere borzolta a hazai drukkerek kedélyeit. Ezen a délutánon a zselíziek uralták a mezőnyt, a tardoskeddieknek esélyük sem volt a pontszerzésre.
ŽELIEZOVCE–TVRDOŠOVCE 2:0 (2:0). Góllövők: Kokoška (26.), Sál (45.). Sárga lap: Kokoška, Herceg. Játékvezető: Vörös, 300 néző.
ŽELIEZOVCE: Straňák–Tóth K., Karkó, Kántor (80. Balog), Rotík S., Duchoň, Kokoška, Sováb, Valach (65. Janšík), Sál, Herceg (72. Páchnik P.). TVRDOŠOVCE: Batyka–Mikláš (78. Ladics), Tóth G., Núdzný, Vincze, Piskla, Lebó (72. Lakatos), Ludas, Csabai, Dikácz, Bátora D.

EDZŐI VÉLEMÉNYEK Štuller István (Želiezovce): „Jól felkészültünk, megfelelően összpontosítottunk a találkozóra, ennek is köszönhetően kötelező győzelmet arattunk. Sajnos, ezúttal bírálnom kell a játékvezetők teljesítményét. Súlyos tévedéseik azonnali megoldást, javítást követelnek az illetékesektől.”
Ludas Roman (Tvrdošovce): „Az elején a védekezésre összpontosítottunk, veszélyes ellentámadásokkal kísérleteztünk. Később változtattunk stratégiánkon, játékostársaim azonban fegyelmezetleneknek voltak, nem tartották be a taktikai utasításokat.” (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?