WBC - Dawson legyőzte Hopkinst

Atlantic City |

<p>Az amerikai Chad Dawson kaparintotta meg a Boksz Világtanács (WBC) félnehézsúlyú világbajnoki övét azzal, hogy többségi döntéssel legyőzte honfitársát, a veterán Bernard Hopkinst.</p>

Az Atlantic Cityben szombat este rendezett mérkőzésen két bíró 117-111-re látta jobbnak Dawsont, a harmadik pedig 114-114-es döntetlent hozott ki.

A két bokszoló tavaly október 15-én már összecsapott egymással, de az a találkozó szabálytalanságok miatt érvénytelen eredménnyel zárult. Chad Dawson akkor úgy nyert, hogy felemelte, majd a kötelekhez lökte riválisát, aki az eset során vállsérülést szenvedett. Mivel a bíró nem látott szabálytalanságot és Hokins nem tudta folytatni a küzdelmet, technikai KO-val győzött Dawson. Utóbb a WBC illetékesei technikai döntetlenre módosították az eredményt, így Hopkins maradt a súlycsoport bajnoka.

Ezúttal taktikai csata zajlott a ringben, de a 47 éves világbajnok nem tudta felvenni energikusabb, gyorsabb trónkövetelője ritmusát.

Dawson mérlege 31 győzelem és egy vereség, míg Hopkins - aki mostanáig minden idők legidősebb profi világbajnoka volt - az 52 sikeresen megvívott ütközete és két döntetlenje mellé a hatodik vereségét gyűjtötte be.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?