Vlhová nyert Aspenben, Shiffrinnél is gyorsabb volt

<p>Mind a két futamban a&nbsp;legjobb időt érte el, s&nbsp;így pályafutása második Vk-győzelmét szerezte Petra Vlhová, aki az alpesi sízők Világkupa-döntőjében, Aspenben fantasztikus versenyzéssel nyerte meg a&nbsp;műlesiklást.</p>

A 21 éves szlovák versenyző már az első körben is fantasztikusan versenyzett, három századmásodperccel volt gyorsabb a svéd Frida Hansdotternél, és héttel a szakági Vk győztesénél, a szám királynőjénél, az amerikai Mikaela Shiffrinnél. A szakági Vk második helyezettje, Veronika Velez-Zuzulová két kisebb hiba után a negyedik helyről várhatta a második kört.

A 32 éves Zuzulová, aki az aspeni hétvégén jelentette be, hogy a következő szezonban is folytatja a pályafutását, a második futam felső szakaszán is elkövetett egy apró hibát, de a pálya középső és alsó részén remekül összekapta magát, és bejött az első helyre.

A legjobb három azonban még hátravolt, Shiffrin jobb időt ment a szlovák versenyzőnél, és négy századmásodperccel még Hansdotter is megelőzte.

Vlhová az első részidőnél 10, a másodiknál pedig 15 századmásodperccel volt lemaradva Shiffrintől, a szlovák televízió kommentátorai már összegeztek, hogy a fiatal szlovák síző nem igazán volt elemében ezen a pályán, ám Vlhová az utolsó szakaszon valami elképesztően nagyot ment, és végül 24 századmásodpercet vert Shiffrinre! Ez azt jelenti, hogy a pálya alsó szakaszán csaknem 40 századdal volt gyorsabb a fenomenális amerikainál.

A célba érve Vlhová diadalordítással ünnepelt, edzője, Livio Magoni le-fel ugrált, Boris Vlha, Vlhová bátyja és egyik segédezője pedig elsírta magát.

Vlhová másodszor nyert Vk-futamot pályafutása során, ezt megelőzően 2015 novemberében, a svédországi Aaréban diadalmaskodott, de akkor Shiffrin sérülés miatt nem versenyzett.

„Több mint egy év után végre ismét én nyertem, de kemény volt. Megnéztem Veronika futamát, és úgy tűnt, egészen őrülten versenyez. Az első futam után pedig úgy éreztem magam, mintha nyaraláson lennék, olyan meleg van itt“ – hangzott Vlhová első nyilatkozata.

Vlhová ebben az idényben harmadszor állhatott dobogóra: Zágrábban a második, Leviben a harmadik lett.

Shiffrint másodszor verték meg a szezonban, ezt megelőzően csak Flachauban voltak nála gyorsabb versenyzők, akkor Frida Hansdotter és a norvég Nina Löseth is jobb időt ért el nála. Zágrábban Shiffrin kiesett az első körben, ott Veronika Velez-Zuzulová győzött.

Aspeni győzelmének köszönhetően Vlhová a szakági Vk-ban végül a 5. helyen végzett. A 21 éves szlovák sízőnek jó emlékei lehetnek Aspenről, mert a tavalyi szezon elején éppen ott sikerült – még kezdő Vk-résztvevőként, magas rajtszámokkal – egy 11. és egy 7. helyen elérnie műlesiklásban, és ezzel megalapozta útját a sportág élvonalába. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?