Vlhová negyedik, Zuzulová kiesett

<p>A&nbsp;szlovák Petra Vlhová a&nbsp;negyedik helyen végzett az alpesi sízők Világkupa-sorozatának maribori műlesiklásán. Veronika Velez-Zuzulová remek részidőket ért el az első futamban, de kiesett. Szombaton a férfiaknál Andreas Žampa ért el figyelemreméltó eredményt.</p>

A zágrábi kettős győzelem után (Zuzulová győzött, Vlhová második lett, az összetett Vk-t vezető amerikai Mikaela Shiffrin kiesett) Mariborba is esélyesként utaztak a szlovák alpesi sízés csillagai – még úgy is, hogy Zuzulová betegen, erős köhögéssel küzdve állt rajthoz. Hogy 32 évesen talán élete legjobb formájában versenyez, azt az első futam részidei is bizonyították, Zuzulová ugyanis négy, illetve nyolc századmásodperccel jobban állt, mint a szám amerikai klasszisa, Mikaela Shiffrin. A pálya alsó részén azonban az egyik kapunál hibázott, és már nem tudta visszanyerni az egyensúlyát, így kiesett. A szlovák versenyző először nem tudott befejezni egy versenyt ebben a szezonban.

Az első futamban Petra Vlhová a negyedik legjobb időt érte el (a pályát egyébként edzője, Livio Magoni állította fel), a másodikban pedig csak egy századdal maradt el a legjobb időtől, de végül ezzel sem tudott előbbre lépni, így a negyedik helyen zárt Shiffrin, a svájci Wendy Holdener és a svéd Frida Hansdotter mögött.

„Ez sem elvetendő eredmény, de közel voltam a dobogó helyhez, úgyhogy bánt, hogy nem jött össze. Nincs mit tenni, örülök a negyedik helynek is – nyilatkozta Vlhová. – Főleg az első futamban, a pálya felső részén voltak hiányosságaim. Ezen a szakaszon a második futamban sem tudtam gyorsítani, de utána már jól mentem, és a célban azt gondoltam, ez elég lehet egy dobogós helyre.”

Zuzulová számára nem lesz kedves Maribor, már negyedszer esett itt ki. Pedig most nagyon gyors tempót diktált. „Gyorsan ment, de elkövetett egy hibát, amit azonban nem tudok megítélni, mert nem láttam a pályának azt a részét” – nyilatkozta Zuzulová apja és egyben edzője, Timotej Zuzula, aki a pálya felső részén állt a verseny alatt. Maga a versenyző csak ennyit írt a Facebookon: „Gyorsan, de nem a célba! Két nap múlva új esély a hangulat javítására!”

A női mezőny kedden a flachaui műlesiklással folytatja.

A férfiak hétvégén Adelbdenben versenyeztek, a szombati óriás-műlesiklásban az ifjabb Žampa fivér, Andreas élete legjobb eredményét elérve a 21. helyen zárt. Az olimpiai pontszerző Adam Žampa öccse az első futamban 29. volt, a másodikban azonban a kilencedik legjobb időt érte el, és így nyolc helyet előrelépett. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?