Vízilabda-vb: a javuló védekezés lehet az elődöntőbe jutás kulcsa

Vogel.vb2022

A magyar férfi-vízilabdaválogatott ma (21.00) Olaszországgal mérkőzik meg a négy közé jutásért a budapesti vizes-világbajnokságon. A két csapat legutóbb az olimpián mérte össze tudását.

A magyar csapat az A csoport győzteseként automatikusan jutott be a negyeddöntőbe. Märcz Tamás szövetségi kapitány azonban a három győzelem ellenére nem volt maradéktalanul elégedett a csoportmérkőzéseken látottakkal. Zalánki Gergőék elsőként Montenegrót győzték le 12:8-ra, majd egy könnyed, 20:6-os sikerrel folytatták Brazília ellen, Georgia viszont az első negyedben alaposan meglepte őket, így csak 18:14-es győzelem lett belőle.

„Három teljesen különböző meccset játszottunk, alapvetően a Mon- tenegró elleni találkozóra készültünk fel, hiszen tudtuk, azon múlik a csoportgyőzelem, viszont az intenzitást megpróbáltuk Brazília és Georgia ellen is fenntartani, attól függetlenül, hogy tudtuk, mindkét találkozón elvárható volt a siker” – mondta hétfőn a csapat szálláshelyén a szövetségi kapitány, de hozzátette, hogy bár Georgia az elmúlt öt-tíz évben sokat javult, ennek ellenére elfogadhatatlan a tőle kapott 14 gól.

Manhercz Krisztián szerint is a védekezésen kell a legtöbbet javítaniuk, hiszen Montenegró ellen is sokat mondó, hogy a kapus Vogel Soma 11 védést bemutatva lett a mérkőzés embere, míg Georgia ellen is túl sok gólt kaptak a csoportban. „A támadójátékunkra nem lehetett panasz, ha a három meccset egészében nézzük, a védekezésen viszont van még mit javítani” – nyilatkozta a Magyar Vízilabda-szövetségnek a hat gólnál járó játékos.

Az olaszok a csoportjukban egy sima 22:4-es győzelemmel kezdtek a Dél-afrikai Köztársaság ellen, majd 14:12-re kikaptak Spanyolországtól, így másodikként jutottak tovább a C csoportból, ahol a koronavírus-fertőzések miatt a vb-től visszalépő Kanada elleni mérkőzésük elmaradt. A legjobb nyolc közé kerülésért Ausztrália volt az ellenfelük, ahol már az első negyedben eldöntötték a továbbjutást és végül 17:6-ra nyertek. „Jól játszottunk az elején, tartottuk magunkat ahhoz, amit elterveztünk, talán ez volt a siker kulcsa. Az ausztrálok a második negyedben lőttek néhány gólt ellentámadásokból, szerencsések voltak a befejezéseknél. Mi a félidőt követően nem tudtuk folytatni azt a játékot, amit az elején mutattunk. Magyarország ellen fantasztikus lesz játszani, világklasszis játékosaik vannak. A vízilabdázás történetében ez a két válogatott a leghíresebb, így biztosan most is remek meccset játszunk majd” – nyilatkozta az Ausztrália elleni mérkőzés után Alessandro Campagna, az olaszok legendás szövetségi kapitánya.

„Nagyon fontos lesz számunkra a következő mérkőzés a magyarok ellen, ahol természetesen nyerni szeretnénk. Nem tudom, mi lesz a végeredmény, de a szurkolók egészen biztosan mögöttük állnak majd, ami előnyt jelent a számukra. Ez egy nehéz mérkőzés lesz, de nemcsak nekünk, hanem a magyar válogatott számára is” – tekintett előre a negyeddöntős meccsre az olaszok vízilabdázója, Vincenzo Dolce.

A két csapat legutóbb 2021-ben a tokiói olimpián játszott egymással, ahol 5:5-ös döntetlen született a csoportkörben. Azon a mérkőzésen Varga Dénes 3 gólt szerzett. A magyar válogatott csapatkapitánya a világbajnokságon eddig 5 gólt jegyzett, a házi góllövőlistát a 11 gólnál tartó Zalánki Gergő vezeti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?